2015-12-14 09:30

2015-12-14 09:30

Vart står partiet i frågan?

VÄRMLAND: Ett försök till röstfiske

A-traktorer. Karin Täppers , (K.T,) Säffle som är ordförande för Centerkvinnorna i Värmland efterlyste i en insändare i AN den 2 december större förståelse för ungdomars behov av A-traktorer som är nedväxlade ombyggda bilar.

Det skulle enligt K.T. stimulera ungdomar på landsbygden att idka umgänge med varandra och skapa ökad trivsel bland dem. Det konstiga i det fallet är att detta måste ske genom att K.T. anser att det mot C:s i andra sammanhang framförda krav om åtgärder mot ökad användning av fordon och motorer med utsläpp av fossila drivmedel för att det utgör ett hot mot vårt klimat som vi ser mycket av just nu. Till orsakerna för detta kan man räkna in äldre bilar utan avgasrening som har byggts om till A-traktorer som är undantagna annan besiktning än en registreringsbesiktning.

K.T. bör därför tala om vilken fot hennes parti står på i den frågan. Vi måste börja i det lilla för att minska utsläpp av skadliga fossila ämnen till atmosfären.

Och med beaktande till de ökade miljörestriktioner som måste uppfyllas av bilar och andra motorfordon så vore det helt fel att tillåta lättnader med ökat nyttjande av A-traktorer.

Karin Täppers utryckte i sin insändare att vi bör ha stor förståelse för att ungdomar som färdas i de brummande A-traktorerna måste ha som en rättighet få spela hög musik. Det finns många skäl för att säga nej till detta störande av mångas boendemiljö. Samt att också påtala inträffade svåra trafikolyckor även med dödsfall som förorsakats vid användning av A-traktorer.

Karin Täppers insändare är nog endast ett försök till röstfiske bland unga. Men som C som väl är inte kan genomföra ens med stöd av de andra partierna inom alliansligan.

S.G. Johansson

Det skulle enligt K.T. stimulera ungdomar på landsbygden att idka umgänge med varandra och skapa ökad trivsel bland dem. Det konstiga i det fallet är att detta måste ske genom att K.T. anser att det mot C:s i andra sammanhang framförda krav om åtgärder mot ökad användning av fordon och motorer med utsläpp av fossila drivmedel för att det utgör ett hot mot vårt klimat som vi ser mycket av just nu. Till orsakerna för detta kan man räkna in äldre bilar utan avgasrening som har byggts om till A-traktorer som är undantagna annan besiktning än en registreringsbesiktning.

K.T. bör därför tala om vilken fot hennes parti står på i den frågan. Vi måste börja i det lilla för att minska utsläpp av skadliga fossila ämnen till atmosfären.

Och med beaktande till de ökade miljörestriktioner som måste uppfyllas av bilar och andra motorfordon så vore det helt fel att tillåta lättnader med ökat nyttjande av A-traktorer.

Karin Täppers utryckte i sin insändare att vi bör ha stor förståelse för att ungdomar som färdas i de brummande A-traktorerna måste ha som en rättighet få spela hög musik. Det finns många skäl för att säga nej till detta störande av mångas boendemiljö. Samt att också påtala inträffade svåra trafikolyckor även med dödsfall som förorsakats vid användning av A-traktorer.

Karin Täppers insändare är nog endast ett försök till röstfiske bland unga. Men som C som väl är inte kan genomföra ens med stöd av de andra partierna inom alliansligan.

S.G. Johansson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.