2015-11-18 06:00

2015-11-20 08:35

Ta vuxenansvar för era djur

ARVIKA: Attackerades av hund

Jag var ute på lördagsmorgonen runt klockan 08.30 med min hund.

Såg två yngre flickor som var ute och gick med en stor ljusbrun hund.

När flickorna fick syn på mig märkte jag att de blev osäkra på vilket håll de skulle gå. Jag stannade på väl långt avstånd och frågade om de var på väg åt mitt håll (mot kyrkbron) eller mot Kyrkogatan/ Järnvägsgatan?

De visste inte och samtidigt drog deras hund mot mitt håll. Flickorna orkade inte hålla hunden varpå den kom mot mig och min hund i rasande fart. Hunden morrade och visade tänderna och gick till attack. Jag sparkade bort hunden och skrek så mycket jag orkade: ”Gå hem!”, sen kom hunden igen och jag sparkade den igen så mycket jag orkade och skrek ”gå hem!”.

Jag försökte göra mig så stor jag kunde och motade hunden mot flickorna. Jag var rädd och chockad och skrek till flickorna att de inte skulle gå ut med en så stor hund när de inte orkar hålla den.

Jag linkade hem, ont i foten, chockad och ledsen.

Jag är säker på att även flickorna var chockade och ledsna.

Till er tjejer vill jag säga - DET ÄR INTE ERT FEL.

Vi vet inte varför hundar reagerar som de gör men vi vet att ha hund är ett VUXENANSVAR.

Låt gärna barnen vara med när ni går ut med hunden men snälla var med och ta ert ansvar.

Vad hade hänt om hunden fått tag i min hund och bitit den?

Hur tror ni att tjejerna hade reagerat?

Att lägga ett så stort ansvar på barn är inte ok.

Annika & Nikki

Jag var ute på lördagsmorgonen runt klockan 08.30 med min hund.

Såg två yngre flickor som var ute och gick med en stor ljusbrun hund.

När flickorna fick syn på mig märkte jag att de blev osäkra på vilket håll de skulle gå. Jag stannade på väl långt avstånd och frågade om de var på väg åt mitt håll (mot kyrkbron) eller mot Kyrkogatan/ Järnvägsgatan?

De visste inte och samtidigt drog deras hund mot mitt håll. Flickorna orkade inte hålla hunden varpå den kom mot mig och min hund i rasande fart. Hunden morrade och visade tänderna och gick till attack. Jag sparkade bort hunden och skrek så mycket jag orkade: ”Gå hem!”, sen kom hunden igen och jag sparkade den igen så mycket jag orkade och skrek ”gå hem!”.

Jag försökte göra mig så stor jag kunde och motade hunden mot flickorna. Jag var rädd och chockad och skrek till flickorna att de inte skulle gå ut med en så stor hund när de inte orkar hålla den.

Jag linkade hem, ont i foten, chockad och ledsen.

Jag är säker på att även flickorna var chockade och ledsna.

Till er tjejer vill jag säga - DET ÄR INTE ERT FEL.

Vi vet inte varför hundar reagerar som de gör men vi vet att ha hund är ett VUXENANSVAR.

Låt gärna barnen vara med när ni går ut med hunden men snälla var med och ta ert ansvar.

Vad hade hänt om hunden fått tag i min hund och bitit den?

Hur tror ni att tjejerna hade reagerat?

Att lägga ett så stort ansvar på barn är inte ok.

Annika & Nikki

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.