2015-11-13 06:00

2015-11-13 06:00

Stå upp för alla barns rätt

SVERIGE RÄDDA BARNEN VÄRMLAND: Visa att de goda krafterna är fler

Flyktingkrisen. Konflikterna i Syrien och i Afghanistan skapar flyktingströmmar som vi inte sett tidigare. Över hälften av de som flyr är barn. Detta ställer krav på oss alla att visa solidaritet och medmänsklighet.

De senaste månaderna har vi fått bevis på att många vill och kan vara med och bidra till ett bra mottagande. I skolorna engagerar sig elever, privatpersoner skänker kläder och pengar som aldrig innan och ideella organisationer som Rädda Barnen jobbar sida vid sida med kommuner och företag. Alla bidrar med vad de kan.

Vi ser och hör samtidigt att det finns krafter som motarbetar de insatser som görs för barn och familjer som flytt hit. Barnkonventionen är tydlig. ALLA barn och ungdomar har samma rättigheter. Barn och unga som tvingats hit på grund av krig och förföljelse har rätt att bli bemötta med respekt. Grunden till detta läggs genom ett ömsesidigt intresse av varandra.

Vi vill uppmana dig till att stå upp för alla människors lika värde. Ta på dig skorna och gå ut och möt de nya som kommer hit med respekt och nyfikenhet. Visa att de goda krafterna är fler.

Tillsammans kan vi göra skillnad och till det behövs din hjälp.

Monica Ekström och Arley Augustsson m.fl

De senaste månaderna har vi fått bevis på att många vill och kan vara med och bidra till ett bra mottagande. I skolorna engagerar sig elever, privatpersoner skänker kläder och pengar som aldrig innan och ideella organisationer som Rädda Barnen jobbar sida vid sida med kommuner och företag. Alla bidrar med vad de kan.

Vi ser och hör samtidigt att det finns krafter som motarbetar de insatser som görs för barn och familjer som flytt hit. Barnkonventionen är tydlig. ALLA barn och ungdomar har samma rättigheter. Barn och unga som tvingats hit på grund av krig och förföljelse har rätt att bli bemötta med respekt. Grunden till detta läggs genom ett ömsesidigt intresse av varandra.

Vi vill uppmana dig till att stå upp för alla människors lika värde. Ta på dig skorna och gå ut och möt de nya som kommer hit med respekt och nyfikenhet. Visa att de goda krafterna är fler.

Tillsammans kan vi göra skillnad och till det behövs din hjälp.

Monica Ekström och Arley Augustsson m.fl

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.