2015-11-06 09:59

2015-11-06 09:59

Vi behöver er hjälp

EDANE: Gång- och cykelbana behövs för barnens trygghet

Till Arvika Kommun och Räddningstjänsten

För många år sen bad vi i Edane om lite hjälp med att anlägga en gång- och cykelbana söder om järnvägsstationen. Detta för att våra barn tryggt ska slippa passera järnvägsövergången när dom åker till badplatsen/båthamnen etc.

Ifrågasättande röster gjorde gällande att ”det händer nog inget innan nån blir ihjälkörd av tåget„. I somras såg jag med egna ögon vid 2 tillfälle ungdomar krypa under timmervagnarna. Till saken hör att det finns en stycken övergång och där parkerar timmertågen och väntar in mötande rälsbuss. 30 minuter med bommarna nerfällda är inte en överdrift och detta sker dagligen.

Ni har varit på plats och inspekterat. Ni vet hur lite jobb som krävs. Om ni inte vill fylla ut med makadam, varför inte en betongbrygga? Edane Företagarförening, Edane Båtklubb är med! SJ som äger marken är med. Räddningstjänsten avtackar sej säkert arbetet med att sanera efter en olycka så jag utgår från att dom också är med.

Nu saknas ytterligare en aktör och det är Arvika Kommun. Eller ska vi chansa att det går bra 10 år till?

Vi behöver era muskler och lite skattemedel för att bygga bort detta problem. Hjälp oss innan katastrofen är framme.

Patrik Halbig, Höjdrädd

Till Arvika Kommun och Räddningstjänsten

För många år sen bad vi i Edane om lite hjälp med att anlägga en gång- och cykelbana söder om järnvägsstationen. Detta för att våra barn tryggt ska slippa passera järnvägsövergången när dom åker till badplatsen/båthamnen etc.

Ifrågasättande röster gjorde gällande att ”det händer nog inget innan nån blir ihjälkörd av tåget„. I somras såg jag med egna ögon vid 2 tillfälle ungdomar krypa under timmervagnarna. Till saken hör att det finns en stycken övergång och där parkerar timmertågen och väntar in mötande rälsbuss. 30 minuter med bommarna nerfällda är inte en överdrift och detta sker dagligen.

Ni har varit på plats och inspekterat. Ni vet hur lite jobb som krävs. Om ni inte vill fylla ut med makadam, varför inte en betongbrygga? Edane Företagarförening, Edane Båtklubb är med! SJ som äger marken är med. Räddningstjänsten avtackar sej säkert arbetet med att sanera efter en olycka så jag utgår från att dom också är med.

Nu saknas ytterligare en aktör och det är Arvika Kommun. Eller ska vi chansa att det går bra 10 år till?

Vi behöver era muskler och lite skattemedel för att bygga bort detta problem. Hjälp oss innan katastrofen är framme.

Patrik Halbig, Höjdrädd

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.