2015-11-04 12:33

2015-11-04 12:33

Resursmässigt ohållbart med för små skolenheter

REPLIK OM SKOLA

Svar till ”Förälder i kommunen”

Min mening var varken att skapa debatt eller väcka sympati, utan att försöka förklara varför många lärare vill arbeta på en skola och inte åka runt till flera. Jag har själv kollegor som har arbetat och fortfarande arbetar på olika skolor i kommunen och ser hur de både kommer till och lämnar skolan med andan i halsen för att hinna till nästa lektion. Ibland får de äta sin lunch på stående fot för att de om 20 minuter ska vara på den andra skolan. Jag är heller ingen förespråkare för en ”superskola”, som den har kommit att kallas i media, men inser också att det i längden är resursmässigt ohållbart att driva alltför små skolenheter. Jag vet också att mobbing förekommer på såväl skoltid som fritid och att långt ifrån all mobbing kommer till personalens kännedom. Men jag kan lova dig att den vi ser när vi rastvaktar och den vi får reda på på annat sätt tas itu med direkt med hjälp av den personal som är utbildad i detta.

Lärare (och förälder) i kommunen

Min mening var varken att skapa debatt eller väcka sympati, utan att försöka förklara varför många lärare vill arbeta på en skola och inte åka runt till flera. Jag har själv kollegor som har arbetat och fortfarande arbetar på olika skolor i kommunen och ser hur de både kommer till och lämnar skolan med andan i halsen för att hinna till nästa lektion. Ibland får de äta sin lunch på stående fot för att de om 20 minuter ska vara på den andra skolan. Jag är heller ingen förespråkare för en ”superskola”, som den har kommit att kallas i media, men inser också att det i längden är resursmässigt ohållbart att driva alltför små skolenheter. Jag vet också att mobbing förekommer på såväl skoltid som fritid och att långt ifrån all mobbing kommer till personalens kännedom. Men jag kan lova dig att den vi ser när vi rastvaktar och den vi får reda på på annat sätt tas itu med direkt med hjälp av den personal som är utbildad i detta.

Lärare (och förälder) i kommunen

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.