2015-11-04 06:00

2015-11-06 10:05

Oj då, pengarna räcker inte

EDA

Samma visa varje år. I augusti upptäcker politikerna i Eda Kommun att ”oj då pengarna räcker visst inte” men vi väntar nån månad till, det kanske ordnar sig iallafall...

Hur vore det om ni tänkte ett steg längre? Vilka drar med stora underskott? Vård och omsorg samt bildning. Det går inte att dra ner mer pengar på dessa enheter. Personalen går redan på knäna. Ge dem mer pengar i budgeten. De ska fortfarande hålla hårt i pengarna, men inte börja i en uppförsbacke. Till bildning. Det föds fler barn i kommunen. Ni kan inte fortsätta gå efter gamla siffror sen början på 2000 talet. Fler förskoleplatser behövs,.. Fler barn behöver extra hjälp i skolan. Klasserna blir större och större. Sen alla elever som läser på annan ort. Alla ensamkommande barn. DET KOSTAR!

I slutet på maj upptäcktes det att ”oj vad många barn som ska börja i förskoleklass” (Charlottenberg). Det blir nog trångt med bara två klasser.

Lösningen: Vi tar hälften av femårsverksamhetens lokaler... hur blir det nästa läsår? Det är minst lika många barn då. Och vart ska alla nya förskolebarn få plats? Ha en dialog med mvc och kolla hur många som väntar barn 2015.

edabo

Samma visa varje år. I augusti upptäcker politikerna i Eda Kommun att ”oj då pengarna räcker visst inte” men vi väntar nån månad till, det kanske ordnar sig iallafall...

Hur vore det om ni tänkte ett steg längre? Vilka drar med stora underskott? Vård och omsorg samt bildning. Det går inte att dra ner mer pengar på dessa enheter. Personalen går redan på knäna. Ge dem mer pengar i budgeten. De ska fortfarande hålla hårt i pengarna, men inte börja i en uppförsbacke. Till bildning. Det föds fler barn i kommunen. Ni kan inte fortsätta gå efter gamla siffror sen början på 2000 talet. Fler förskoleplatser behövs,.. Fler barn behöver extra hjälp i skolan. Klasserna blir större och större. Sen alla elever som läser på annan ort. Alla ensamkommande barn. DET KOSTAR!

I slutet på maj upptäcktes det att ”oj vad många barn som ska börja i förskoleklass” (Charlottenberg). Det blir nog trångt med bara två klasser.

Lösningen: Vi tar hälften av femårsverksamhetens lokaler... hur blir det nästa läsår? Det är minst lika många barn då. Och vart ska alla nya förskolebarn få plats? Ha en dialog med mvc och kolla hur många som väntar barn 2015.

edabo

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.