2015-10-30 06:00

2015-10-30 10:32

Blott ett minimum av tolerans

SVAR

Du har rätt när du påpekar att vi har yttrandefrihet, och att språket mycket riktigt är ett raffinerat sätt att kommunicera. Därför skriver jag; det är det jag gör. Sverige är ett fantastiskt land. Jag älskar Sverige. Skolmat, fri tandvård och demokratiska värderingar har jag fått med modersmjölken. Den bristande verklighetsförankring som omger Sverigedemokraternas (SD) retorik bemöter jag som den krönikör jag är. Jag skriver inte politiska ledare, och jag har heller inte de politiska lösningar som krävs för att lösa den akuta flyktingsituation som råder, men det är heller inte det som är poängen. Jag bemöter en människosyn som jag finner motbjudande. Att hävda att människor som flyr för sina liv inte skulle få det bättre här är helt enkelt inte sant, tycker jag. Vad som helst måste vara bättre än att befinna sig på flykt. Det är min åsikt, och jag står för det. Vidare har du rätt när du konstaterar att självpåtagen gloria är måttligt klädsamt. Min ståndpunkt kvalificerar mig inte för någon gloria – det är blott ett minimum av tolerans.

Marcus Kohlberg

Du har rätt när du påpekar att vi har yttrandefrihet, och att språket mycket riktigt är ett raffinerat sätt att kommunicera. Därför skriver jag; det är det jag gör. Sverige är ett fantastiskt land. Jag älskar Sverige. Skolmat, fri tandvård och demokratiska värderingar har jag fått med modersmjölken. Den bristande verklighetsförankring som omger Sverigedemokraternas (SD) retorik bemöter jag som den krönikör jag är. Jag skriver inte politiska ledare, och jag har heller inte de politiska lösningar som krävs för att lösa den akuta flyktingsituation som råder, men det är heller inte det som är poängen. Jag bemöter en människosyn som jag finner motbjudande. Att hävda att människor som flyr för sina liv inte skulle få det bättre här är helt enkelt inte sant, tycker jag. Vad som helst måste vara bättre än att befinna sig på flykt. Det är min åsikt, och jag står för det. Vidare har du rätt när du konstaterar att självpåtagen gloria är måttligt klädsamt. Min ståndpunkt kvalificerar mig inte för någon gloria – det är blott ett minimum av tolerans.

Marcus Kohlberg

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.