2015-10-16 06:00

2015-10-18 12:12

Lärare vs undersköterskor

ARVIKA: SkolanFörälder i kommunen

Att vara anställd i Arvika kommun betyder olika beroende på vilken yrkesgrupp man tillhör. Det kan tyckas märkligt med tanke på att det står lika i avtalet ”anställd i Arvika kommun”. Man är inte stationerad på en viss arbetsplats!

För undersköterskor och hemtjänstpersonal är det som för alla andra. Man kan behöva ta sig till och från jobbet på olika sätt. Och för det mesta även i jobbet! För lärare betyder det, med den nya skolan, att de slipper resor i jobbet. Det är svårt att få tag på ämneslärare och då ska det fjäskas för yrkesgruppen eftersom de inte vill resa alls.

Det borde vara attraktivt för lärare att jobba i kommunen och något man borde man sträva efter, inte gå fjäskvägen för det gynnar ingen och det är oerhört orättvist mot andra yrkesgrupper. Läraren ska även minska sitt ansvar i den nya skolan eftersom det alltid ska finnas annan kompetens att skicka vidare till. Alltså jätteenkelt att ”hamna mellan stolarna” då ingen vill ta ansvar. Är detta framtidens skola? Att samla alla på ett ställe är att gå bakåt i tiden!

För undersköterskor och hemtjänstpersonal är det som för alla andra. Man kan behöva ta sig till och från jobbet på olika sätt. Och för det mesta även i jobbet! För lärare betyder det, med den nya skolan, att de slipper resor i jobbet. Det är svårt att få tag på ämneslärare och då ska det fjäskas för yrkesgruppen eftersom de inte vill resa alls.

Det borde vara attraktivt för lärare att jobba i kommunen och något man borde man sträva efter, inte gå fjäskvägen för det gynnar ingen och det är oerhört orättvist mot andra yrkesgrupper. Läraren ska även minska sitt ansvar i den nya skolan eftersom det alltid ska finnas annan kompetens att skicka vidare till. Alltså jätteenkelt att ”hamna mellan stolarna” då ingen vill ta ansvar. Är detta framtidens skola? Att samla alla på ett ställe är att gå bakåt i tiden!

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.