2015-10-16 06:00

2015-10-18 12:13

Hög hastighet vid övergångsställe

ARVIKA: Trafik

Se upp. Denna insändare är riktad till de bilister som har så bråttom på morgonen, och även övrig tid på dygnet för den sakens skull. Snälla sluta köra som om det vore på liv och död, och framförallt vid övergångsställen.

Häromdagen när jag min son var på väg över övergångsstället vid tågstationen i Arvika så kom den en bil i full karriär från Ica Palmviken rondell hållet. Inte nog med att föraren körde fort, denne hade inte någon som helst koll på vad som föregick framför respektive fordon. Jag och min son var en meter från bilen (i sidled) när den passerade övergångsstället, och först då upptäckte föraren oss!

Till kvinnan som körde denna bil, ta det lugnt nästa gång. Så bråttom kan det inte vara att du riskerar andras liv. Och läs på om hur mycket tid man tjänar mellan att ligga i 90k m/h och 70 km/h på en viss sträcka, så inser du säkert också hur lite tid du tjänar på att köra oaktsamt inne i ett samhälle med betydligt lägre hastigheter. Nästa gång kanske det ligger en vuxen eller ett barn under din bil.

Fotgängaren

Häromdagen när jag min son var på väg över övergångsstället vid tågstationen i Arvika så kom den en bil i full karriär från Ica Palmviken rondell hållet. Inte nog med att föraren körde fort, denne hade inte någon som helst koll på vad som föregick framför respektive fordon. Jag och min son var en meter från bilen (i sidled) när den passerade övergångsstället, och först då upptäckte föraren oss!

Till kvinnan som körde denna bil, ta det lugnt nästa gång. Så bråttom kan det inte vara att du riskerar andras liv. Och läs på om hur mycket tid man tjänar mellan att ligga i 90k m/h och 70 km/h på en viss sträcka, så inser du säkert också hur lite tid du tjänar på att köra oaktsamt inne i ett samhälle med betydligt lägre hastigheter. Nästa gång kanske det ligger en vuxen eller ett barn under din bil.

Fotgängaren

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.