2015-10-07 10:49

2015-10-07 10:49

Vill Eda kommun ha vår skolpeng?

GUNNARSKOG: Eleverna vid Järven visar bra resultat

Funderingarna tar sin början när förslaget om ett superhögstadium har tagit form. Som förälder, vuxen människa och landsbygdsbo blir man orolig – orolig för barnen.

En så stor skola med 850 elever skapar anonymitet och risk för utanförskap. Kommer varje individ att bli sedd? Om det skulle uppstå problem finns inte längre någon möjlighet att byta skola.

Gunnarskog är en levande, expansiv bygd. På Järvenskolan visar eleverna mycket goda resultat. De slipper bussande och har fin närmiljö. Utanför tätorten sett är det i Gunnarskog som födelsetalen ligger i topp. Barnfamiljer letar boende med ljus och lykta och vill ha sina barn i populära Järvenskolan. Gunnarskog är en fin tillgång för Arvika kommun! Är Arvikas politiker villiga att sätta käppar i hjulen för de fina framtidsutsikterna?

Centralskolan i Arvika är sliten och kanske behövs det en ny skola i stan. Men använd inte det som argument för att lägga ned högstadiet på Järvenskolan! Se i stället till att värna om oss alla i denna kommun.

En annan fundering är hur Edas politiker ser på allt detta. Om inte Arvikas politiker visar gehör, finns det då utrymme för Eda kommun att ta emot Gunnarskogseleverna och deras skolpeng? I det läge som har uppstått kommer de växande barnfamiljerna i Gunnarskog att vara öppna för att diskutera nya lösningar.

Föräldrar i Gûnnerske

En så stor skola med 850 elever skapar anonymitet och risk för utanförskap. Kommer varje individ att bli sedd? Om det skulle uppstå problem finns inte längre någon möjlighet att byta skola.

Gunnarskog är en levande, expansiv bygd. På Järvenskolan visar eleverna mycket goda resultat. De slipper bussande och har fin närmiljö. Utanför tätorten sett är det i Gunnarskog som födelsetalen ligger i topp. Barnfamiljer letar boende med ljus och lykta och vill ha sina barn i populära Järvenskolan. Gunnarskog är en fin tillgång för Arvika kommun! Är Arvikas politiker villiga att sätta käppar i hjulen för de fina framtidsutsikterna?

Centralskolan i Arvika är sliten och kanske behövs det en ny skola i stan. Men använd inte det som argument för att lägga ned högstadiet på Järvenskolan! Se i stället till att värna om oss alla i denna kommun.

En annan fundering är hur Edas politiker ser på allt detta. Om inte Arvikas politiker visar gehör, finns det då utrymme för Eda kommun att ta emot Gunnarskogseleverna och deras skolpeng? I det läge som har uppstått kommer de växande barnfamiljerna i Gunnarskog att vara öppna för att diskutera nya lösningar.

Föräldrar i Gûnnerske

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.