2015-09-29 06:00

2015-10-18 12:12

Säkrare med upplysta övergångsställen

ARVIKA: Parkeringar och övergångsställen

Har nu bott ett år nära Fallängsvägen och har hela tiden funderat över parkeringsmöjligheter. Har en fundering om det kan göras fler parkeringsplatser i närheten?

Bor längs vägen och där är det väldigt tight med parkering, och jag vet att vi är i staden, speciellt om man får besök och dem ska behöva parkera en bit bort för att det inte finns många parkeringsplatser i anslutning till huset där man bor. Det finns en väldigt stor gräsmatta mitt emot volleybollplan som borde kunna utnyttjas och delas av lite och göra fler parkeringar?

En andra fundering som jag länge haft: Varför finns inget övergångsställe i Sulvik? Inte ett enda övergångsställe längs vägen så man säkert kan gå över till ex. macken, hastighetsgränsen är 60km/h nu på den sträckan så varför kan inte ett övergångsställe göras där? Finns barn och äldre man ser som skyndar sig över för att hinna över mellan fordonen. Så ett övergångsställe där borde vara självklart... Och säkrare!

Sen en tredje fundering. Har åkt genom stan många gånger och det finns flera övergångsställen där som är väldigt dåligt upplysta kväll/nattetid! Det är mer upplyst där det inte finns övergångsställe, längs vägsträckorna. Det skulle också vara säkrare för våra gångtrafikanter om det var mer upplyst så man ser bättre från fordonen! Varför är det sämre upplyst vid övergångsställen i stan? Tänk om.

Ackelbilen

Bor längs vägen och där är det väldigt tight med parkering, och jag vet att vi är i staden, speciellt om man får besök och dem ska behöva parkera en bit bort för att det inte finns många parkeringsplatser i anslutning till huset där man bor. Det finns en väldigt stor gräsmatta mitt emot volleybollplan som borde kunna utnyttjas och delas av lite och göra fler parkeringar?

En andra fundering som jag länge haft: Varför finns inget övergångsställe i Sulvik? Inte ett enda övergångsställe längs vägen så man säkert kan gå över till ex. macken, hastighetsgränsen är 60km/h nu på den sträckan så varför kan inte ett övergångsställe göras där? Finns barn och äldre man ser som skyndar sig över för att hinna över mellan fordonen. Så ett övergångsställe där borde vara självklart... Och säkrare!

Sen en tredje fundering. Har åkt genom stan många gånger och det finns flera övergångsställen där som är väldigt dåligt upplysta kväll/nattetid! Det är mer upplyst där det inte finns övergångsställe, längs vägsträckorna. Det skulle också vara säkrare för våra gångtrafikanter om det var mer upplyst så man ser bättre från fordonen! Varför är det sämre upplyst vid övergångsställen i stan? Tänk om.

Ackelbilen

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.