2015-09-23 10:12

2015-09-23 10:12

Ska fler bankomater stängas?

ARVIKA: Krånglande bankomater

Jag har som NORDEA-kund vid flera tidigare tillfällen haft anledning att fråga om bankomaterna som Nordea har i Arvika med anledning av att de tidvis inte har fungerat eller inte gett kvitto med behållning på kontot.

Det har funnits två Nordeabankomater i Arvika. En vid Kyrkogatan och en vid Torget. Nu har den vid Kyrkogatan stängts. Min fråga är: Kommer även den vid torget att stängas. Nordea har ju slagit igen bankomater på andra orter. Men där har Sparbankerna gått in istället. Vi som allmänhet/bankkunder vet att man genom att bankerna skyller på risker för rån snart inte har några banktjänster att tillgå. Det förutsättes från banker som Nordea att vi skall sköta våra betalningar och bankkontakter via datorn vilket inte alla behärskar. Så det blir väl att ha pengarna i madrassen eller gå över till Sparbanken.

Jag tycker att Arvika kommun också har anledning att intressera sig för den minskande service som sker i Arvika. I slutet av september slår Telia igen sin affär på Torggatan. Då blir det att endera ringa till Telias svåråtkomlig kundtjänst eller åka till Karlstad för där har väl Telia fortfarande en butik.

Så här blir det inom områden som tidigare har haft service i Arvika. Vid årets slut skall det även bli stopp för att skicka kondoleanser via våra begravningsbyråer. Finansinspektionen står bakom detta stopp.

Svårt är det idag även att få kontakt med sjukvårdens vårdcentraler. Arvika Kommun har också vissa begränsningar för möjligheten att få kontakt med beslutande organ och deras tjänstemän på grund av korta öppettider då man skall vara anträffbara. Om Arvika skall utvecklas vilket vissa hävdar att vi kan göra så måste man nog väga in åtkomsten av offentlig service som en nödvändig faktor.

S.G. Johansson

Jag har som NORDEA-kund vid flera tidigare tillfällen haft anledning att fråga om bankomaterna som Nordea har i Arvika med anledning av att de tidvis inte har fungerat eller inte gett kvitto med behållning på kontot.

Det har funnits två Nordeabankomater i Arvika. En vid Kyrkogatan och en vid Torget. Nu har den vid Kyrkogatan stängts. Min fråga är: Kommer även den vid torget att stängas. Nordea har ju slagit igen bankomater på andra orter. Men där har Sparbankerna gått in istället. Vi som allmänhet/bankkunder vet att man genom att bankerna skyller på risker för rån snart inte har några banktjänster att tillgå. Det förutsättes från banker som Nordea att vi skall sköta våra betalningar och bankkontakter via datorn vilket inte alla behärskar. Så det blir väl att ha pengarna i madrassen eller gå över till Sparbanken.

Jag tycker att Arvika kommun också har anledning att intressera sig för den minskande service som sker i Arvika. I slutet av september slår Telia igen sin affär på Torggatan. Då blir det att endera ringa till Telias svåråtkomlig kundtjänst eller åka till Karlstad för där har väl Telia fortfarande en butik.

Så här blir det inom områden som tidigare har haft service i Arvika. Vid årets slut skall det även bli stopp för att skicka kondoleanser via våra begravningsbyråer. Finansinspektionen står bakom detta stopp.

Svårt är det idag även att få kontakt med sjukvårdens vårdcentraler. Arvika Kommun har också vissa begränsningar för möjligheten att få kontakt med beslutande organ och deras tjänstemän på grund av korta öppettider då man skall vara anträffbara. Om Arvika skall utvecklas vilket vissa hävdar att vi kan göra så måste man nog väga in åtkomsten av offentlig service som en nödvändig faktor.

S.G. Johansson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.