2015-09-21 06:00

2015-09-24 11:50

Stäng ljudet ute

ARVIKA: Bättre lösning?

oljudstrafik. När vår familj nyligen besökte Göteborg hade vi anledning att ta in på hotell och upptäckte då att vi bokat hotell vid en mycket livligt trafikerad gata där det sannerligen inte var tyst och uppenbarligen inte skulle bli det.

Efter att ha gruvat oss lite grand provade vi att stänga de fönster som stod öppna och vi upplevde en markant skillnad i oljud och reaktionen blev „är det så lätt”. För sedan började vi förstås fundera på om inte detta skulle vara modellen för de missnöjda boende i Arvika centrum. Har man en någorlunda ventilation kan man relativt enkelt sänka ljudnivån ganska mycket genom att stänga fönstren och detta går att lösa i Arvika till inte alltför våldsamma kostnader eftersom glas med ljuddämpande effekt finns att köpa även hos oss.

Trots allt kan det ju vara en bättre lösning att göra den höga ljudnivån ointressant än att polisen i Arvika skall försöka jaga några ungdomar som uppenbarligen tycker att det är roligt att provocera med att spela för högt eller att kommunfullmäktige skall lägga ned tid på detta. Det borde inte vara så stort problem att reducera det här problemet till ingenting.

Peter Sjöqvist

Efter att ha gruvat oss lite grand provade vi att stänga de fönster som stod öppna och vi upplevde en markant skillnad i oljud och reaktionen blev „är det så lätt”. För sedan började vi förstås fundera på om inte detta skulle vara modellen för de missnöjda boende i Arvika centrum. Har man en någorlunda ventilation kan man relativt enkelt sänka ljudnivån ganska mycket genom att stänga fönstren och detta går att lösa i Arvika till inte alltför våldsamma kostnader eftersom glas med ljuddämpande effekt finns att köpa även hos oss.

Trots allt kan det ju vara en bättre lösning att göra den höga ljudnivån ointressant än att polisen i Arvika skall försöka jaga några ungdomar som uppenbarligen tycker att det är roligt att provocera med att spela för högt eller att kommunfullmäktige skall lägga ned tid på detta. Det borde inte vara så stort problem att reducera det här problemet till ingenting.

Peter Sjöqvist

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.