2015-09-18 06:00

2015-09-21 09:49

Skandal och hyckleri

GLAVA: Om äldreboendet Lövåsen

Lövåsen. Jag har en tid noterat ena märkvärdigheten efter den andra angående Lövåsen, Glava. I somras så noterade jag att hälften av de boende var borta. Ringde Eva Nilsson avd chef och hon bedyrade för mig att ingen neddragning var på gång utan allt var i sin ordning. Samtidigt hade jag kontakt med folk som hade blivit nekade plats där för att det inte fanns någon. Att folk hade blivit nekad plats kände inte Nilsson till.

Pratade man med personalen så fick de inget veta vad som var på gång eller var åthutade att inte svara på frågor, ”lojalitet” mot arbetsgivare heter det när man är skrämd till tystnad.

Litet senare så läste jag i AN, tror jag det var, att det skulle hålla info möte om Lövåsens framtid med Sten Fransson. Några dagar senare utan utlovat möte med allmänheten konstaterar jag att det tagits beslut att Lövåsen skall läggas ner till hälften. Så till sist träffade jag Lars-Ove Jansson som är socialdemokraterns ordförande. Här kom den nakna sanningen på min raka fråga. ”Kommunen går back vi måste spara på något, vi kan inte göra som Landstinget gör nämligen att stoppa huvudet i sanden och låtsas som inget sker”. Bra Lars-Ove... det var ett ärligt svar, heder till dig. Nu har alla pusselbitar fallit på plats. Så här går det till när man avvecklar ett vårdhem. Man stiftar kriterier för att bestämma vem som kan bo där i det här fallet får man inte vara det minsta glömsk (dement) för att bo på Lövåsen och vem har inte minnes svårigheter så säg. I praktiken får ingen bo där än med biståndsbedömarens godtycke. Det kusliga är att denna bedömning görs av en biståndsbedömare så här kan man snacka om lotteri var man hamnar när man blir gammal. På så sätt kan man exkludera många sökande för att till sist stänga pga av för få sökande. Kort och gott: man reglerar intaget som man behagar och bedöms du ha minnessvårigheter så hamnar du på Lingården i Klässbol. På ett dylikt sätt har Lövåsen avfolkats. Detta är ren och skär skandal och hyckleri

Detta handlande är så dåligt och gement mot Glavabon så att jag finner inte ord. Gamla Glava bor som kämpat hela sitt liv har RÄTT att få bo på Lövåsen när de har blivit gamla och svaga OCH minnessvaga. De om någon behöver närhet till de anhöriga som svårligen kan åka hälsa på lika ofta om den anhörige bor på Lingården. Sten Fransson du håller på med lögner och du försöker slå i blå dunster i folk. Avgå Sten, försvinn ut ur politiken snarast. Själv har jag röstat på socialdemokraterna hela mitt liv men nu är det slut och jag uppmanar Er andra Glavabor till det med. Jag kommer inte rösta på SD utan förväntar mig höra något från någon annan än S politiker annars röstar jag blankt. Upp till bevis Wettmark så har du min röst och många med mig.

Urförbannad Glavabo

Pratade man med personalen så fick de inget veta vad som var på gång eller var åthutade att inte svara på frågor, ”lojalitet” mot arbetsgivare heter det när man är skrämd till tystnad.

Litet senare så läste jag i AN, tror jag det var, att det skulle hålla info möte om Lövåsens framtid med Sten Fransson. Några dagar senare utan utlovat möte med allmänheten konstaterar jag att det tagits beslut att Lövåsen skall läggas ner till hälften. Så till sist träffade jag Lars-Ove Jansson som är socialdemokraterns ordförande. Här kom den nakna sanningen på min raka fråga. ”Kommunen går back vi måste spara på något, vi kan inte göra som Landstinget gör nämligen att stoppa huvudet i sanden och låtsas som inget sker”. Bra Lars-Ove... det var ett ärligt svar, heder till dig. Nu har alla pusselbitar fallit på plats. Så här går det till när man avvecklar ett vårdhem. Man stiftar kriterier för att bestämma vem som kan bo där i det här fallet får man inte vara det minsta glömsk (dement) för att bo på Lövåsen och vem har inte minnes svårigheter så säg. I praktiken får ingen bo där än med biståndsbedömarens godtycke. Det kusliga är att denna bedömning görs av en biståndsbedömare så här kan man snacka om lotteri var man hamnar när man blir gammal. På så sätt kan man exkludera många sökande för att till sist stänga pga av för få sökande. Kort och gott: man reglerar intaget som man behagar och bedöms du ha minnessvårigheter så hamnar du på Lingården i Klässbol. På ett dylikt sätt har Lövåsen avfolkats. Detta är ren och skär skandal och hyckleri

Detta handlande är så dåligt och gement mot Glavabon så att jag finner inte ord. Gamla Glava bor som kämpat hela sitt liv har RÄTT att få bo på Lövåsen när de har blivit gamla och svaga OCH minnessvaga. De om någon behöver närhet till de anhöriga som svårligen kan åka hälsa på lika ofta om den anhörige bor på Lingården. Sten Fransson du håller på med lögner och du försöker slå i blå dunster i folk. Avgå Sten, försvinn ut ur politiken snarast. Själv har jag röstat på socialdemokraterna hela mitt liv men nu är det slut och jag uppmanar Er andra Glavabor till det med. Jag kommer inte rösta på SD utan förväntar mig höra något från någon annan än S politiker annars röstar jag blankt. Upp till bevis Wettmark så har du min röst och många med mig.

Urförbannad Glavabo

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.