2015-09-18 06:00

2015-09-18 09:32

Nedmontering av Lövåsen

Dags att sluta upp för personal och brukare

Lövåsen. Tack för en mycket bra insändare i AN 4/9, angående Glavas nedmontering. Jag instämmer helt med er men vill med denna insändare komplettera bilden av vad som skett och sker vad gäller Lövåsen.

Under våren samtidigt som min mor blev allvarligt sjuk blev vi anhöriga varse om att saker inte stod rätt till med bland annat hanteringen av platser på Lövåsen.

Och som en följd av detta - att personal är så pass ärliga och följer sina samveten mot oss anhöriga får vi reda på att: tjänstemän och chefer agerar helt krastt och kallt gentemot personal som alltså upplyst oss om förhållandena på Lövåsen. Som anhöriga fick vi även en släng av den skeden.

Det som skett är: utskällningar och undanhållande av fakta och styrning av sökanden som lett och medvetet skulle leda till nedmontering av en avdelning på Lövåsen.

Det gör mig upprörd och förbannad när man tar del av personals berättelser om hur personal avkrävs tystnad. All heder åt personalen på fältet som arbetar professionellt och empatist. Ni arbetar FÖR människor och gör ett fantastiskt jobb!

Till alla Glavabor: Slut upp för personal, ”brukare” - nuvarande och kommande. Vi blir tyvärr alla gamla och vill ha omvårdnad då. Vi ska tillsammans visa vägen framåt, för en levande landsbygd med fungerande service för unga och gamla!

Låt oss få lugn och ro nu. Riv upp galna beslut.

Gun Jordan

Under våren samtidigt som min mor blev allvarligt sjuk blev vi anhöriga varse om att saker inte stod rätt till med bland annat hanteringen av platser på Lövåsen.

Och som en följd av detta - att personal är så pass ärliga och följer sina samveten mot oss anhöriga får vi reda på att: tjänstemän och chefer agerar helt krastt och kallt gentemot personal som alltså upplyst oss om förhållandena på Lövåsen. Som anhöriga fick vi även en släng av den skeden.

Det som skett är: utskällningar och undanhållande av fakta och styrning av sökanden som lett och medvetet skulle leda till nedmontering av en avdelning på Lövåsen.

Det gör mig upprörd och förbannad när man tar del av personals berättelser om hur personal avkrävs tystnad. All heder åt personalen på fältet som arbetar professionellt och empatist. Ni arbetar FÖR människor och gör ett fantastiskt jobb!

Till alla Glavabor: Slut upp för personal, ”brukare” - nuvarande och kommande. Vi blir tyvärr alla gamla och vill ha omvårdnad då. Vi ska tillsammans visa vägen framåt, för en levande landsbygd med fungerande service för unga och gamla!

Låt oss få lugn och ro nu. Riv upp galna beslut.

Gun Jordan

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.