2015-08-17 10:39

2015-08-17 10:39

Vi har inte fått någon sådan insättning

INSAMLING: Barncancerfonden svarar

Bästa undrande medborgare, det är många som engagerar sig i våra frågor och vi på Barncancerfonden är oändligt tacksamma för alla insamlingar som görs för att hjälpa oss att nå vår vision: att utrota barncancer.

Barncancerfonden har tydliga etiska riktlinjer för samarbeten. Vi samarbetar aldrig med företag eller organisationer vars verksamhet kan kopplas till exempelvis vapen, droger eller kriminalitet.

Insändarskribenten har helt rätt i att Hells Angels och deras verksamhet inte passar in i Barncancerfondens värdegrund, och vi skulle tacka nej till att inleda ett samarbete med dem. Om Outbreak MC, vars verksamhet vi inte känner till, är nära knutna till Hells Angels så gäller samma sak för den organisationen.

Men en person kan göra anonyma insättningar, och då är det omöjligt för oss att se om någon specifik organisation ligger bakom. I det här fallet har vi inte fått någon insättning från Hells Angels, ej heller från Outbreak MC eller någon insättning som hänvisar till evenemanget ”Poker Run”. Om pengar från detta arrangemang har satts in till oss så har det gjorts anonymt.

Vi är restriktiva med användandet av vårt varumärke och gör allt vi kan för att det inte ska missbrukas för att t.ex. ”normalisera organisationer” som står för andra värden än vi gör. Barncancerfonden står aldrig för kriminalitet eller våld, vi står för Hopp – Mod – Ansvar.

Linus Almqvist, kommunikationschef på Barncancerfonden

Barncancerfonden har tydliga etiska riktlinjer för samarbeten. Vi samarbetar aldrig med företag eller organisationer vars verksamhet kan kopplas till exempelvis vapen, droger eller kriminalitet.

Insändarskribenten har helt rätt i att Hells Angels och deras verksamhet inte passar in i Barncancerfondens värdegrund, och vi skulle tacka nej till att inleda ett samarbete med dem. Om Outbreak MC, vars verksamhet vi inte känner till, är nära knutna till Hells Angels så gäller samma sak för den organisationen.

Men en person kan göra anonyma insättningar, och då är det omöjligt för oss att se om någon specifik organisation ligger bakom. I det här fallet har vi inte fått någon insättning från Hells Angels, ej heller från Outbreak MC eller någon insättning som hänvisar till evenemanget ”Poker Run”. Om pengar från detta arrangemang har satts in till oss så har det gjorts anonymt.

Vi är restriktiva med användandet av vårt varumärke och gör allt vi kan för att det inte ska missbrukas för att t.ex. ”normalisera organisationer” som står för andra värden än vi gör. Barncancerfonden står aldrig för kriminalitet eller våld, vi står för Hopp – Mod – Ansvar.

Linus Almqvist, kommunikationschef på Barncancerfonden

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.