2015-08-17 10:39

2015-08-17 10:39

När ska vi säga nej?

ARVIKA: Tveksamma sponsorer bakom Poker Run

För cirka en månad sedan valde den Arvika baserade Mc-klubben Outbreak Mc att anordna ett så kallat Poker Run (för andra året i rad) där pengarna gick till barncancerfonden.

Att samla in pengar till barncancerfonden är i sig ett väldigt bra initiativ, men när man tittar på sponsorerna till detta Poker Run så står brottssyndikatet Hells Angeles med som sponsorer samt att Outbreak som har nära kopplingar till Hells Angeles.

För något år sedan uppmärksammades det att det nazistiska partiet ”Svenskarnas Parti” gjort en insättning till Barncancerfonden, detta leder till att Barncancerfonden vägrar ta emot pengarna med motiveringen ”Vi förbehåller oss dock rätten att tacka nej till gåvor där avsändarens värdegrund är på kollisionskurs med vår och man dessutom använder Barncancerfonden i sin kommunikation.”

Frågan blir här om Hells Angeles och deras vänner i Outbreak använder Barncancerfonden för att normalisera sina organisationer? Är Hells Angeles värdegrund på kollisionskurs med Barncancerfondens likt det nazistiska partiets var?

Den andra frågan vi ska ställa oss är de värmländska näringsidkare som står med som sponsorer för Poker Run visste om att Hells Angeles var en av sponsorerna? Eller hade inte de något problem med att stå på samma lista som ett världsomspännande brottssyndikat?

Hur ser Barncancerfonden själva på att ta emot dessa pengar?

Jag tycker att detta är en viktig fråga att ställa sig. Skulle Hells Angeles få vara med som sponsorer på knattejoggen, Walk for Hope eller ha en dag på Astrid Lindgrens barnsjukhus?

Jag tror inte att de skulle få det, men kommer vi snart se detta? Jag hoppas verkligen inte det. Ser liknande organisationer att det inte är någon som säger/vågar emot så kommer de att försöka.

Undrande medborgare

Att samla in pengar till barncancerfonden är i sig ett väldigt bra initiativ, men när man tittar på sponsorerna till detta Poker Run så står brottssyndikatet Hells Angeles med som sponsorer samt att Outbreak som har nära kopplingar till Hells Angeles.

För något år sedan uppmärksammades det att det nazistiska partiet ”Svenskarnas Parti” gjort en insättning till Barncancerfonden, detta leder till att Barncancerfonden vägrar ta emot pengarna med motiveringen ”Vi förbehåller oss dock rätten att tacka nej till gåvor där avsändarens värdegrund är på kollisionskurs med vår och man dessutom använder Barncancerfonden i sin kommunikation.”

Frågan blir här om Hells Angeles och deras vänner i Outbreak använder Barncancerfonden för att normalisera sina organisationer? Är Hells Angeles värdegrund på kollisionskurs med Barncancerfondens likt det nazistiska partiets var?

Den andra frågan vi ska ställa oss är de värmländska näringsidkare som står med som sponsorer för Poker Run visste om att Hells Angeles var en av sponsorerna? Eller hade inte de något problem med att stå på samma lista som ett världsomspännande brottssyndikat?

Hur ser Barncancerfonden själva på att ta emot dessa pengar?

Jag tycker att detta är en viktig fråga att ställa sig. Skulle Hells Angeles få vara med som sponsorer på knattejoggen, Walk for Hope eller ha en dag på Astrid Lindgrens barnsjukhus?

Jag tror inte att de skulle få det, men kommer vi snart se detta? Jag hoppas verkligen inte det. Ser liknande organisationer att det inte är någon som säger/vågar emot så kommer de att försöka.

Undrande medborgare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.