2015-07-20 06:00

2015-07-20 06:00

Nära vård och blodgivning

ARVIKA: Vi måste värna sjukhusetEdabo

Sjukhuset. Kan bara hålla med Hans-Erik i AN 13/7. Vi måste vara rädda om och värna om Arvika sjukhus.

Vi har en nära äldre anhörig som behövt mycket hjälp och vård senaste halvåret. Vi har hela tiden blivit bra bemötta och fått hjälp, både patient och vi anhöriga. Och i svåra stunder är detta väldigt tacksamt.

Har också på nära håll sett betydelsen av att det finns blod att få när blodvärdet är 40 och se hur färgen och orken kommer tillbaka efter ett flertal blodtransfusioner. Då känner man en stor tacksamhet mot de personer som lämnat blod och tänkt på sina medmänniskor.

Är själv också blodgivare och det är en liten uppoffring som betyder mycket för den som behöver blod, man kan inte bara vänta sej att andra ska ställa upp, sen finns det ju olika orsaker som gör att man inte kan lämna blod också.

Både man själv, sina barn eller andra anhöriga kan snabbt råka ut för sjukdomar eller olyckor som gör att det behövs blod för att överhuvudtaget kunna överleva.

Vi har en nära äldre anhörig som behövt mycket hjälp och vård senaste halvåret. Vi har hela tiden blivit bra bemötta och fått hjälp, både patient och vi anhöriga. Och i svåra stunder är detta väldigt tacksamt.

Har också på nära håll sett betydelsen av att det finns blod att få när blodvärdet är 40 och se hur färgen och orken kommer tillbaka efter ett flertal blodtransfusioner. Då känner man en stor tacksamhet mot de personer som lämnat blod och tänkt på sina medmänniskor.

Är själv också blodgivare och det är en liten uppoffring som betyder mycket för den som behöver blod, man kan inte bara vänta sej att andra ska ställa upp, sen finns det ju olika orsaker som gör att man inte kan lämna blod också.

Både man själv, sina barn eller andra anhöriga kan snabbt råka ut för sjukdomar eller olyckor som gör att det behövs blod för att överhuvudtaget kunna överleva.

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.