2015-05-22 06:00

2015-05-25 18:00

På äldre dar

ARVIKA: Valfrihet

Äldreboende. Ska vi som blir äldre inte få välja vårt boende i kommunen?

Det står tomma lägenheter på våra äldreboende som inte kommunen har råd att ha. Har hört att delar av Lövåsens äldreboende kanske ska stängas och att ena sidan ska bli förskola. Då frågar jag vad en sådan här ombyggnad kostar skattebetalarna? Tror inte förskolan behöver tio duschrum, spis och kylskåp.

Alla vill bo i stan sägs det. Är det så? Tror ej det. Många har bott på landet och vill så bo sen också.

Tänk på alla som är födda på 40-talet när dom kommer att behöva boende. Ska vi bygga nya äldreboenden då? Bäst att bygga i stan då där alla vill bo. Det säger dom i kommunen.

Det talas om en levande landsbygd, hur många arbetstillfällen finns det på landet? Tycker vi ska vara rädda om de få som är. Det är aldrig för långt att hälsa på våra föräldrar eller släktingar var dom bor om viljan finns. Dom är nog ute och åker längre än tre mil annars. Dom behöver ej åka varje dag. Vi som bor på landet åker sex mil varje dag utom helgerna.


Levande landsbygd

Det står tomma lägenheter på våra äldreboende som inte kommunen har råd att ha. Har hört att delar av Lövåsens äldreboende kanske ska stängas och att ena sidan ska bli förskola. Då frågar jag vad en sådan här ombyggnad kostar skattebetalarna? Tror inte förskolan behöver tio duschrum, spis och kylskåp.

Alla vill bo i stan sägs det. Är det så? Tror ej det. Många har bott på landet och vill så bo sen också.

Tänk på alla som är födda på 40-talet när dom kommer att behöva boende. Ska vi bygga nya äldreboenden då? Bäst att bygga i stan då där alla vill bo. Det säger dom i kommunen.

Det talas om en levande landsbygd, hur många arbetstillfällen finns det på landet? Tycker vi ska vara rädda om de få som är. Det är aldrig för långt att hälsa på våra föräldrar eller släktingar var dom bor om viljan finns. Dom är nog ute och åker längre än tre mil annars. Dom behöver ej åka varje dag. Vi som bor på landet åker sex mil varje dag utom helgerna.


Levande landsbygd

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.