2015-05-18 12:25

2015-05-18 12:25

Bredband är en klassfråga

BREDBAND

samhällsproblem

En regeringsfråga att lösa alla knutar ska till om det ska bli rättvisa till alla. De kommersiella krafterna har inget intresse av att ta över ansvaret utan skyfflar över problemet till samhället. Infrastrukturen får någon annan än telebolagen ägna sig åt.

Pengarna kommer inte att räcka trots EU, regioner, kommuner samt medborgliga kontantinsatser. Ja allt talar sitt tydliga språk. Investeringar som man inte tjänar nog mycket pengar på är ointressant.

Ja hela budskapet talar sitt tydliga språk som ni får skylla er själv när ni inte bor i en stor tätort. Sorglig utveckling av hela frågan. Vi fackliga inom telesidan föreslog ett nationellt bredbandsbolag på 90 talet. Där alla telebolag kunde köpa den kapacitet som de behövde till hyfsade priser, vilket skulle gynna alla i hela vårt avlånga land. Att lita på marknadskrafterna kan vara förödande och farligt. Som sist så kommer inte pengarna räcka till alla berörda.

En regeringsfråga att lösa alla knutar ska till om det ska bli rättvisa till alla. De kommersiella krafterna har inget intresse av att ta över ansvaret utan skyfflar över problemet till samhället. Infrastrukturen får någon annan än telebolagen ägna sig åt.

Pengarna kommer inte att räcka trots EU, regioner, kommuner samt medborgliga kontantinsatser. Ja allt talar sitt tydliga språk. Investeringar som man inte tjänar nog mycket pengar på är ointressant.

Ja hela budskapet talar sitt tydliga språk som ni får skylla er själv när ni inte bor i en stor tätort. Sorglig utveckling av hela frågan. Vi fackliga inom telesidan föreslog ett nationellt bredbandsbolag på 90 talet. Där alla telebolag kunde köpa den kapacitet som de behövde till hyfsade priser, vilket skulle gynna alla i hela vårt avlånga land. Att lita på marknadskrafterna kan vara förödande och farligt. Som sist så kommer inte pengarna räcka till alla berörda.

  • hans Forssell, Arvika

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.