2015-04-09 16:39

2015-04-09 16:39

Minska kostnaderna för Valfjället

EDA: Valfjället

Skattepengar. Vårt kommunalråd Hans Nilsson sade i TV att eventuella förluster i Valfjället inte skulle drabba Eda Kommun. Vart kommer då pengarna från (2 miljoner) som man nu tvingades betala in för att Valfjället inte skulle gå i konkurs?

Detta är 235 kronor per invånare i Eda Kommun. Men för att Valfjället inte skall gå i konkurs framöver så måste Eda kommun betala samtliga räkningar framöver för att aktiekapitalet inte skall underskrida 50 procent. Det innebär mångmiljonkostnader för oss skattebetalare. Leasingkostnad 1,2 miljoner elräkningar, VA-kostnader, lönekostnader m.m.

Hur är det med den högavlönade VD:n som äntligen kan få sluta, kommer det att kosta oss skattebetalare en förmögenhet det också? Tidigare har Valfjället klarat sig utan denna höga VD-kostnad och även i vinter har det gått bra eftersom VD:n varit sjukskriven hela säsongen.

Barackerna som skulle vara ett drömboende och få Valfjället på fötter blev i stället ett mardrömsboende som bidrag stort till förlusterna. Ingen ville bo i dessa baracker som Eda kommun (vi) nu får betala på i många år framöver.

Ett tips från mig: Låt kommunens barn åka skidor i backen de gånger det finns snö och låt en pensionerad politiker köra liften, på så sätt minskar vi kostnaderna. Slalomklubben kan säkert ta ansvar för detta.

Förlusterna kommer naturligtvis att fortsätta i många år men det gäller att minska dem så mycket som möjligt. De pengar som kommunen nu tvingas betala räcker till att anställa många lärare och sjuksköterskor och jag tror att vi har större nytta av dessa.


Kåre Myrvold

Detta är 235 kronor per invånare i Eda Kommun. Men för att Valfjället inte skall gå i konkurs framöver så måste Eda kommun betala samtliga räkningar framöver för att aktiekapitalet inte skall underskrida 50 procent. Det innebär mångmiljonkostnader för oss skattebetalare. Leasingkostnad 1,2 miljoner elräkningar, VA-kostnader, lönekostnader m.m.

Hur är det med den högavlönade VD:n som äntligen kan få sluta, kommer det att kosta oss skattebetalare en förmögenhet det också? Tidigare har Valfjället klarat sig utan denna höga VD-kostnad och även i vinter har det gått bra eftersom VD:n varit sjukskriven hela säsongen.

Barackerna som skulle vara ett drömboende och få Valfjället på fötter blev i stället ett mardrömsboende som bidrag stort till förlusterna. Ingen ville bo i dessa baracker som Eda kommun (vi) nu får betala på i många år framöver.

Ett tips från mig: Låt kommunens barn åka skidor i backen de gånger det finns snö och låt en pensionerad politiker köra liften, på så sätt minskar vi kostnaderna. Slalomklubben kan säkert ta ansvar för detta.

Förlusterna kommer naturligtvis att fortsätta i många år men det gäller att minska dem så mycket som möjligt. De pengar som kommunen nu tvingas betala räcker till att anställa många lärare och sjuksköterskor och jag tror att vi har större nytta av dessa.


Kåre Myrvold

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.