2015-04-09 16:40

2015-04-09 16:40

En gär sö gött en kan

DRIVKRAFT

Tänker lite på skidskytte VM å Mona Brorsson, det gick stundvis lite tungt å sakta men stundvis väldigt bra, men ho gjorde så gött en kan. Sen såg vi på Matts Olsson i VM i alpint det gick skapligt å han gjorde sö gött han kan. Å många i mitt område som driver eget i både stor å liten skala. Se bara på bönderna sliter med sina mjölkkor å köttdjur å får lite betalt för både mjölk å kött men di gör sö gött di kan.

Bygghandlare å måleriföretag, frisörer,bilreparatörer, catering, butiksinnehavare ja allt vi har i byggda di gör sö gött di kan. Sen har vi dom som tycker vi ska lägga ner allt som kostar lite pengar. Lägg ner Valfjället å plantera igen, golfbanan plöj opp å så igen, varför?

En del saker måste få kosta några kronor om vi ska ha något kvar, hur skulle det se ut om vi gjorde det. Hur skulle vi då få fram duktiga ungdomar som vill satsa på idrott å kanske slå igenom internationellt. Dom skulle nog bli som många gnällspikar sitta å säga lägg ner skiten det blir för dyrt.

Tänk på alla som driver i olika föreningar med både det ena eller andra om dom tänkte så, lägg ner skiten det är ingen ide det blir för dyrt! Är själv en som tycker om att driva lite individuellt, men det finns ingen som klarar att driva på själv man behöver lite drivkraft. Man kan va motorn men det krävs bensin för att driva motorn å det är alla andra som ställer opp å hjälper till, dom är bensinen. Men dom som tycker man skall lägga ner allt dom har ofta en dålig motor å absolut ingen bensin. Många som kommer å säga denna är dum i huvudet den, ja så kan det va, men jag är levnadsglad å älskar min byggd med omnejd å vill inte se den dö ut bara för att allt är för dyrt utan vill att det ska finnas nog med bensin till alla motorer dom som vill driva vidare. En gär sö gött en kan.


Thorbjörn Nilsson Skönnerud

Tänker lite på skidskytte VM å Mona Brorsson, det gick stundvis lite tungt å sakta men stundvis väldigt bra, men ho gjorde så gött en kan. Sen såg vi på Matts Olsson i VM i alpint det gick skapligt å han gjorde sö gött han kan. Å många i mitt område som driver eget i både stor å liten skala. Se bara på bönderna sliter med sina mjölkkor å köttdjur å får lite betalt för både mjölk å kött men di gör sö gött di kan.

Bygghandlare å måleriföretag, frisörer,bilreparatörer, catering, butiksinnehavare ja allt vi har i byggda di gör sö gött di kan. Sen har vi dom som tycker vi ska lägga ner allt som kostar lite pengar. Lägg ner Valfjället å plantera igen, golfbanan plöj opp å så igen, varför?

En del saker måste få kosta några kronor om vi ska ha något kvar, hur skulle det se ut om vi gjorde det. Hur skulle vi då få fram duktiga ungdomar som vill satsa på idrott å kanske slå igenom internationellt. Dom skulle nog bli som många gnällspikar sitta å säga lägg ner skiten det blir för dyrt.

Tänk på alla som driver i olika föreningar med både det ena eller andra om dom tänkte så, lägg ner skiten det är ingen ide det blir för dyrt! Är själv en som tycker om att driva lite individuellt, men det finns ingen som klarar att driva på själv man behöver lite drivkraft. Man kan va motorn men det krävs bensin för att driva motorn å det är alla andra som ställer opp å hjälper till, dom är bensinen. Men dom som tycker man skall lägga ner allt dom har ofta en dålig motor å absolut ingen bensin. Många som kommer å säga denna är dum i huvudet den, ja så kan det va, men jag är levnadsglad å älskar min byggd med omnejd å vill inte se den dö ut bara för att allt är för dyrt utan vill att det ska finnas nog med bensin till alla motorer dom som vill driva vidare. En gär sö gött en kan.


Thorbjörn Nilsson Skönnerud

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.