2015-02-24 15:50

2015-02-24 15:50

Sätt inte barnen i en jobbig sits

Sött är inte alltid gôtt

Godisregn.Idag har jag än en gång fått hejda en välvillig person som vill sticka en klubba i handen på mitt barn.

Jag har tidigare sagt ifrån flera gånger att man ska fråga den vuxna först. Av någon anledning har vi byggt upp ett samhälle där alla, då även små barn, ska stoppa i sig all möjlig smörja i form av glass, läsk, godis, kakor m.m. utan reflektion över vad det innehåller, om det ger någon näring till kroppen, om det skapar allergier o.s.v. Jag möts då och då av clowner, tomtar och pizzabagare som kommer fram med klubbor och godispåsar. Tack för vänligheten, men nej tack! Ni försätter de barn som inte äter godis i en jobbig situation.

Det finns föräldrar som väljer att ge sina barn bra mat, mycket näring och undviker färg- och tillsatsämnen som man vet inte är bra för kroppen. Medvetna familjer reflekterar också över det faktum att många barn idag får åldersdiabetes och mår rent dåligt p.g.a. vår stora sockerkonsumtion, och vi gör bara barnen en björntjänst när vi ger dem glass och godis titt som tätt. Det finns dessutom en del barn som är allergiska, några riktigt allvarligt, och som kanske inte lärt sig själva vad de kan äta eller inte, och det kan få ödesdigra konsekvenser om det blir fel.

Det finns massor av bra och nyttiga alternativ till godis att välja på numera tack vare vågen med Raw Food och andra kostinriktningar. Bjud gärna på något gott men byt ut skräpet till något som ger näring. Och fråga alltid föräldern först.

Följer inte strömmen

Jag har tidigare sagt ifrån flera gånger att man ska fråga den vuxna först. Av någon anledning har vi byggt upp ett samhälle där alla, då även små barn, ska stoppa i sig all möjlig smörja i form av glass, läsk, godis, kakor m.m. utan reflektion över vad det innehåller, om det ger någon näring till kroppen, om det skapar allergier o.s.v. Jag möts då och då av clowner, tomtar och pizzabagare som kommer fram med klubbor och godispåsar. Tack för vänligheten, men nej tack! Ni försätter de barn som inte äter godis i en jobbig situation.

Det finns föräldrar som väljer att ge sina barn bra mat, mycket näring och undviker färg- och tillsatsämnen som man vet inte är bra för kroppen. Medvetna familjer reflekterar också över det faktum att många barn idag får åldersdiabetes och mår rent dåligt p.g.a. vår stora sockerkonsumtion, och vi gör bara barnen en björntjänst när vi ger dem glass och godis titt som tätt. Det finns dessutom en del barn som är allergiska, några riktigt allvarligt, och som kanske inte lärt sig själva vad de kan äta eller inte, och det kan få ödesdigra konsekvenser om det blir fel.

Det finns massor av bra och nyttiga alternativ till godis att välja på numera tack vare vågen med Raw Food och andra kostinriktningar. Bjud gärna på något gott men byt ut skräpet till något som ger näring. Och fråga alltid föräldern först.

Följer inte strömmen

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.