2015-02-24 15:45

2015-02-24 15:45

Det mesta lagas från grunden

ARVIKA: Känner inte igen mig i beskrivningen

Jag jobbar som kock inom Arvika Kommuns Kostservice och kan inte känna igen mej i denna beskrivning av vår verksamhet. Vi lagar så mycket som möjligt från grunden av riktiga råvaror. Att rulla tusentals köttbullar och biffar finns inte tid till men allt annat av köttfärs, kött till olika grytor samt alla fiskrätter, utom då det serveras fiskpanetter, är gjort på samma vis som hemma fast i större mängder av färska eller frysta råvaror. Salladsbuffén kan ofta mäta sej med stans restauranger.

Just denna termin kommer dock att vara lite annorlunda då Taserudsskolans kök är stängt för renovering. Därför kan det serveras lite annat än det som står på matsedeln någon gång, då det är svårt att hinna få klart 500 portioner extra var på Centralskolans och Kyrkebyskolans kök som tagit över deras portioner under tiden.

Maten är närningsberäknad enligt Livsmedelsverkets riktlinjer, förutsatt att man tar av alla komponenter som bjuds, och du kan själv se på Arvika Kommuns hemsida vad ditt barn får i sej.

Krav- och närodlat vill vi väl alla servera ännu mera av men det är en fråga för våra politiker hur mycket mer dom vill lägga på det.

Vi får dagligen uppskattning för vårt jobb och att så många som jobbar inom skolan betalar 65 kronor för att äta här tyder väl på att det är bra mat?

Hoppas att fler föräldrar gör ett besök i våra matsalar för att själva bilda sej en uppfattning om vad som bjuds.

Jag jobbar som kock inom Arvika Kommuns Kostservice och kan inte känna igen mej i denna beskrivning av vår verksamhet. Vi lagar så mycket som möjligt från grunden av riktiga råvaror. Att rulla tusentals köttbullar och biffar finns inte tid till men allt annat av köttfärs, kött till olika grytor samt alla fiskrätter, utom då det serveras fiskpanetter, är gjort på samma vis som hemma fast i större mängder av färska eller frysta råvaror. Salladsbuffén kan ofta mäta sej med stans restauranger.

Just denna termin kommer dock att vara lite annorlunda då Taserudsskolans kök är stängt för renovering. Därför kan det serveras lite annat än det som står på matsedeln någon gång, då det är svårt att hinna få klart 500 portioner extra var på Centralskolans och Kyrkebyskolans kök som tagit över deras portioner under tiden.

Maten är närningsberäknad enligt Livsmedelsverkets riktlinjer, förutsatt att man tar av alla komponenter som bjuds, och du kan själv se på Arvika Kommuns hemsida vad ditt barn får i sej.

Krav- och närodlat vill vi väl alla servera ännu mera av men det är en fråga för våra politiker hur mycket mer dom vill lägga på det.

Vi får dagligen uppskattning för vårt jobb och att så många som jobbar inom skolan betalar 65 kronor för att äta här tyder väl på att det är bra mat?

Hoppas att fler föräldrar gör ett besök i våra matsalar för att själva bilda sej en uppfattning om vad som bjuds.

  • Stolt kock i Arvika kommun

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.