2015-02-13 10:39

2015-02-13 10:39

Busshållplats på torget?

hållplatsutredning. Torget bästa alternativ, står det i Arvika Nyheter fredag 6 februari. En ny utredning har kommit till samma resultat som den tidigare, bästa platsen för ny busshållplats är torget. Frågan är, bästa alternativet för vem? För oss, som bor i Arvika, för de som är på genomresa, för turister?

Låt oss tänka oss att busstationen ligger där på torget. Hur känns det att komma till en stad där busshållplatsen har blivit mittpunkten? Brukar vi, när vi reser känna oss trygga och glada där i resecentrum? Eller är det en hållplats man passerar när man är på väg någon annanstans? Vill vi att våran stad reduceras till ett resecentrum? Vill vi inte att kulturen, musiken, stadens framtid och historia ska stå i centrum istället? Är inte torget stadens ansikte? Platsen där vi skal stanna till för att möta varandra?

Kanske är frågan om busstationen fel formulerad? Skulle torget överhuvudtaget vara ett alternativ som busshållplats?

Är inte bussarna viktiga? Är inte staden och kommunen som en organism där vägarna är som ådror och bussarna som blodet i ådrorna, en del av det som får allt att leva? Men är det inte också så att om staden inte visare ett vackert ansikte till sina borgare och gäster hjälper det lite att den är gästvänlig och välfungerande annars?


Alvinda M. Hall

Låt oss tänka oss att busstationen ligger där på torget. Hur känns det att komma till en stad där busshållplatsen har blivit mittpunkten? Brukar vi, när vi reser känna oss trygga och glada där i resecentrum? Eller är det en hållplats man passerar när man är på väg någon annanstans? Vill vi att våran stad reduceras till ett resecentrum? Vill vi inte att kulturen, musiken, stadens framtid och historia ska stå i centrum istället? Är inte torget stadens ansikte? Platsen där vi skal stanna till för att möta varandra?

Kanske är frågan om busstationen fel formulerad? Skulle torget överhuvudtaget vara ett alternativ som busshållplats?

Är inte bussarna viktiga? Är inte staden och kommunen som en organism där vägarna är som ådror och bussarna som blodet i ådrorna, en del av det som får allt att leva? Men är det inte också så att om staden inte visare ett vackert ansikte till sina borgare och gäster hjälper det lite att den är gästvänlig och välfungerande annars?


Alvinda M. Hall

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.