2015-01-15 09:24

2015-01-20 22:41

Fråga dig vad invandringen tillför

SVERIGE: Kulturell mångfald

invandringspolitik. Svar till ”En så kallad rasist”. Jag tycker inte bara att vi ska fortsätta ta emot så mycket invandrare utan att vi kan ta emot fler, om det behövs.

Sveriges etniska och kulturella mångfald har en lång historisk tradition. Du frågar hur mycket dessa invandrare kostar, du kanske skulle fråga dig vad de tillför vårt samhälle istället. Och den försämrade välfärden beror bl.a. på att ett visst politiskt block, som Sverigedemokraterna stöder, prioriterat skattesänkningar istället för samhällsservice.

Jag är den förste att hålla med om att stenkastning på räddningsfordon inte är konstruktivt, liksom inte heller vid de s.k. Göteborgskravallerna eller hos palestinska ungdomar på Västbanken (som ändå bemöts med övervåld av Israel). Jag tror att den gemensamma nämnaren vid dessa händelser är frustration hos ungdomar som saknar arbete, sysselsättning eller som drabbats av andra problem. Och när det gäller integration, vad har Sverigedemokraterna för förslag på hur integrationsproblemen ska lösas?

Du nämner bland annat Syrien och Turkiet och det ligger väl i linje med SD:s förslag att hjälpa på plats istället, eller? Det sker från Sveriges sida genom biståndspolitik (även om varje enskild människa kan hjälpa till genom någon ideell organisation), vad har Sverigedemokraterna på agendan i denna fråga? Vad menar du med lycksökare, har du någonsin bemödat dig med att fråga någon invandrare varför de kommit hit? Och Istanbul, Turkiets största stad ligger i Europa. Dessutom vill Turkiet bli medlem i Europeiska Unionen, en institution som SD är fientliga till. Men ni är ju fientliga till många saker, t.ex. miljöpartister (som vill öka invandringen, gudbevars) och nu alla andra etablerade partier också samt invandrare, judar, samer, araber och muslimer, snart sagt alla folkgrupper och företeelser på jorden utom – ja, vad blir det kvar? Är ni egentligen positiva till något? Och kom inte med svenska traditioner för det är bara populistiska argument, och hembygdsrörelsen har tydligt tagit avstånd från SD, liksom de flesta självständigt och förnuftigt tänkande människor.

Varför skriver du/ni egentligen under pseudonym och inte under eget namn? Vågar du inte stå för dina åsikter? Och vilket parti i riksdagen har en talman som för inte så länge sedan skulle tala ”förstånd” med en så kallad ”blatte” genom att plocka upp ett järnrör? Vilket annat politiskt parti som helst hade uteslutit en sådan medlem, men inte det parti som strax därefter säger sig ha nolltolerans – mot vad?


Per Larsson

Arvika

Sveriges etniska och kulturella mångfald har en lång historisk tradition. Du frågar hur mycket dessa invandrare kostar, du kanske skulle fråga dig vad de tillför vårt samhälle istället. Och den försämrade välfärden beror bl.a. på att ett visst politiskt block, som Sverigedemokraterna stöder, prioriterat skattesänkningar istället för samhällsservice.

Jag är den förste att hålla med om att stenkastning på räddningsfordon inte är konstruktivt, liksom inte heller vid de s.k. Göteborgskravallerna eller hos palestinska ungdomar på Västbanken (som ändå bemöts med övervåld av Israel). Jag tror att den gemensamma nämnaren vid dessa händelser är frustration hos ungdomar som saknar arbete, sysselsättning eller som drabbats av andra problem. Och när det gäller integration, vad har Sverigedemokraterna för förslag på hur integrationsproblemen ska lösas?

Du nämner bland annat Syrien och Turkiet och det ligger väl i linje med SD:s förslag att hjälpa på plats istället, eller? Det sker från Sveriges sida genom biståndspolitik (även om varje enskild människa kan hjälpa till genom någon ideell organisation), vad har Sverigedemokraterna på agendan i denna fråga? Vad menar du med lycksökare, har du någonsin bemödat dig med att fråga någon invandrare varför de kommit hit? Och Istanbul, Turkiets största stad ligger i Europa. Dessutom vill Turkiet bli medlem i Europeiska Unionen, en institution som SD är fientliga till. Men ni är ju fientliga till många saker, t.ex. miljöpartister (som vill öka invandringen, gudbevars) och nu alla andra etablerade partier också samt invandrare, judar, samer, araber och muslimer, snart sagt alla folkgrupper och företeelser på jorden utom – ja, vad blir det kvar? Är ni egentligen positiva till något? Och kom inte med svenska traditioner för det är bara populistiska argument, och hembygdsrörelsen har tydligt tagit avstånd från SD, liksom de flesta självständigt och förnuftigt tänkande människor.

Varför skriver du/ni egentligen under pseudonym och inte under eget namn? Vågar du inte stå för dina åsikter? Och vilket parti i riksdagen har en talman som för inte så länge sedan skulle tala ”förstånd” med en så kallad ”blatte” genom att plocka upp ett järnrör? Vilket annat politiskt parti som helst hade uteslutit en sådan medlem, men inte det parti som strax därefter säger sig ha nolltolerans – mot vad?


Per Larsson

Arvika

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.