2015-01-05 16:03

2015-01-20 22:40

Hänsynslöst av polisen i Arvika

ARVIKA: Får man inte åka hem?

Efter att under onsdag kväll/natt firat in det nya året övergick en trevlig kväll till en riktig besvikelse. Hur tänker polisen i Arvika egentligen?

Vi bestämde oss denna kväll för att ta bilen ner till lokalen vi hyrt då vi hade med oss en större mängd tillagad mat, och eftersom vi även firade in det nya året helt nyktra var det en självklarhet att ta med oss bilen hem igen då kvällen var slut. Men detta var tydligen helt emot lagen fick vi efter att ha kört bara några meter bekräftat av Polisen. Att ta närmaste vägen hem, vilket innebar ca 400 meter på en av vägarna i innerstan, utan musik eller annat oljud som kan tänkas störa blev vi ändå tvungna att betala en ordningsbot på 1000 kr. Visst förstår vi att Polisen ska upprätthålla lagar men att inte på något sätt kunna se förbi att vi faktiskt enbart skulle HEM i nyktert tillstånd är bara förnedrande. Under en kväll som nyårsnatten då det förmodligen finns hur mycket som helst att hålla koll på väljer man att ge ut en dyr ordningsbot till två personer som inte gör en fluga förnär genom att bara köra raka vägen hem till sitt boende några hundra meter bort. Utan att ens kunna tänka sig att ge ut en varning eller liknande, då man tycker att de borde förstått efter vår förklaring att detta aldrig kommer att ske igen. Varför inte prioritera de som faktiskt stör eller gör något fel istället? Men nejdå, när man upprätthåller lagen finns det inga undantag, det var tydligt. Det är nästan så att man kan tro att Polisen samlar guldstjärnor efter hur många böter de ger ut under en kväll. Vi vill även rikta denna kritik till Arvika kommun som borde inse att det faktiskt även finns brister i dessa regler kring avstängningen.

Vi bestämde oss denna kväll för att ta bilen ner till lokalen vi hyrt då vi hade med oss en större mängd tillagad mat, och eftersom vi även firade in det nya året helt nyktra var det en självklarhet att ta med oss bilen hem igen då kvällen var slut. Men detta var tydligen helt emot lagen fick vi efter att ha kört bara några meter bekräftat av Polisen. Att ta närmaste vägen hem, vilket innebar ca 400 meter på en av vägarna i innerstan, utan musik eller annat oljud som kan tänkas störa blev vi ändå tvungna att betala en ordningsbot på 1000 kr. Visst förstår vi att Polisen ska upprätthålla lagar men att inte på något sätt kunna se förbi att vi faktiskt enbart skulle HEM i nyktert tillstånd är bara förnedrande. Under en kväll som nyårsnatten då det förmodligen finns hur mycket som helst att hålla koll på väljer man att ge ut en dyr ordningsbot till två personer som inte gör en fluga förnär genom att bara köra raka vägen hem till sitt boende några hundra meter bort. Utan att ens kunna tänka sig att ge ut en varning eller liknande, då man tycker att de borde förstått efter vår förklaring att detta aldrig kommer att ske igen. Varför inte prioritera de som faktiskt stör eller gör något fel istället? Men nejdå, när man upprätthåller lagen finns det inga undantag, det var tydligt. Det är nästan så att man kan tro att Polisen samlar guldstjärnor efter hur många böter de ger ut under en kväll. Vi vill även rikta denna kritik till Arvika kommun som borde inse att det faktiskt även finns brister i dessa regler kring avstängningen.

  • Besvikna unga Arvikabor

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.