2018-07-05 16:20

2018-07-05 16:20

Skänker allt för ett leende

GUNNARSKOG: Eget initiativ samlar in pengar åt Operation Smile

När Irene Gustafsson från Gunnarskog planerade sin 80-årsdag råkade hon av en händelse se ett teveprogram om ansiktsmissbildningar och hjälporganisationen Operation Smile. Hon blev mycket tagen och bestämde sig genast för att ägna sitt 80-årsfirande till välgörenhet.

En förskräcklig start på livet kan med ett enkelt ingrepp ändra förutsättningarna för ett bättre liv. Men alla har inte råd till detta. Varje barn som föds med en ansiktsmissbildning är en tragedi, säger Irene Gustafsson.

– Jag vill göra en insats och önskar sprida budskapet om Operation Smile. Att operera ett barn med läpp-, käk- eller gomspalt tar oftast mindre än en timme, och kostar inte så mycket. Men för fattiga barn i världen som inte har något, är det en katastrof. I stället för presenter har jag önskat att mina vänner skänker pengar till detta. Till och med blomstercheckerna jag hittills fått har jag omvandlat till bidragspengar.

Hjälporganisation

Operation Smile är en internationell hjälporganisation då det varje år föds 200 000 barn med ansiktsmissbildningar. Deras vision är att inget barn i världen som fötts med detta, ska kränkas eller tvingas leva undangömt.

Skänker pengar

Irene Gustavssons födelsedagsfirande innebär att hon bjuder in till konsert i Gunnarskogs kyrka där även läkaren Pär Andersson ger en kort information om Operation Smile. Alla frivilliga intäkter ska skänkas oavkortat till barnen.

– Vi ska med sång och musik känna att vi bidrar. Det blir en liten insats från mig men får en enorm betydelse för en annan människa.

En förskräcklig start på livet kan med ett enkelt ingrepp ändra förutsättningarna för ett bättre liv. Men alla har inte råd till detta. Varje barn som föds med en ansiktsmissbildning är en tragedi, säger Irene Gustafsson.

– Jag vill göra en insats och önskar sprida budskapet om Operation Smile. Att operera ett barn med läpp-, käk- eller gomspalt tar oftast mindre än en timme, och kostar inte så mycket. Men för fattiga barn i världen som inte har något, är det en katastrof. I stället för presenter har jag önskat att mina vänner skänker pengar till detta. Till och med blomstercheckerna jag hittills fått har jag omvandlat till bidragspengar.

Hjälporganisation

Operation Smile är en internationell hjälporganisation då det varje år föds 200 000 barn med ansiktsmissbildningar. Deras vision är att inget barn i världen som fötts med detta, ska kränkas eller tvingas leva undangömt.

Skänker pengar

Irene Gustavssons födelsedagsfirande innebär att hon bjuder in till konsert i Gunnarskogs kyrka där även läkaren Pär Andersson ger en kort information om Operation Smile. Alla frivilliga intäkter ska skänkas oavkortat till barnen.

– Vi ska med sång och musik känna att vi bidrar. Det blir en liten insats från mig men får en enorm betydelse för en annan människa.

  • Tommy Grenhage

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.