2017-12-07 14:54

2017-12-07 14:54

Efterlängtade gåvor invigda

ÄLGÅ: Dopträd och kormatta

Vid gudstjänsten på första söndagen i advent invigdes två gåvor till Älgå församling.

En ny efterlängtad kormatta kunde rullas ut på plats i koret. Den gamla mattan, tillverkad och skänkt av Älgå Rödakorskrets hade tjänat ut och kommer nu att användas i sakristian. En mycket engagerad arbetskrets har strävat mot att få den nya mattan på plats. Tack vare pengar från Emma Rymans fond kunde inköpet förverkligas. Mattan är tillverkad i Kinna hos ett väveri med namnet Kasthall.

Efter mattinvigningen var det dags att inviga ett annat mycket efterlängtat föremål, nämligen ett dopträd. I dopträdet, tillverkat i smide, hänger man smyckeslöv i tenn med dopbarnets namn och dopdatum ingraverat, senare en gåva till barnet. Dopträdet är tillverkat och skänkt av Ulf Rudander. Ulfs far Karl-Axel är nu i full verksamhet med att gjuta och putsa smyckeslöven. Församlingen samlades vid gudstjänstens slut i koret för att närmare studera de gåvor församlingen tagit emot. Efter gudstjänsten gick de till församlingshemmet för att fira genom att dricka kyrkkaffe och äta tårta.

En ny efterlängtad kormatta kunde rullas ut på plats i koret. Den gamla mattan, tillverkad och skänkt av Älgå Rödakorskrets hade tjänat ut och kommer nu att användas i sakristian. En mycket engagerad arbetskrets har strävat mot att få den nya mattan på plats. Tack vare pengar från Emma Rymans fond kunde inköpet förverkligas. Mattan är tillverkad i Kinna hos ett väveri med namnet Kasthall.

Efter mattinvigningen var det dags att inviga ett annat mycket efterlängtat föremål, nämligen ett dopträd. I dopträdet, tillverkat i smide, hänger man smyckeslöv i tenn med dopbarnets namn och dopdatum ingraverat, senare en gåva till barnet. Dopträdet är tillverkat och skänkt av Ulf Rudander. Ulfs far Karl-Axel är nu i full verksamhet med att gjuta och putsa smyckeslöven. Församlingen samlades vid gudstjänstens slut i koret för att närmare studera de gåvor församlingen tagit emot. Efter gudstjänsten gick de till församlingshemmet för att fira genom att dricka kyrkkaffe och äta tårta.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.