2017-10-03 14:47

2017-10-03 14:47

Skoljoggen – till både nytta och nöje

SKOLSPALTEN: Samlade in till Clowner utan gränser

Skoljoggen har funnits i 35 år och vi på Gateskolan har de två senaste åren gjort en stor fest utav det med löpning, medaljer och frukt.

Vi har vår skoljogg i Styckåsskogen, i år var det onsdagen den 13/9. Alla 368 elever på Gateskolan samlades vid vattentornet. Där fanns det vätskekontroll, det spelades musik, alla glada lärare stod och hejade när startskottet gick och eleverna började springa. Alla sprang nerför backen runt ett varv på cirka 800 meter. Efter att vi hade sprungit flera varv under 40 minuter fick vi frukt, morötter och en fin medalj.

Vad tycker Millie i 5C på Gateskolan om skoljoggen?

– Det var kul, för att man sprang tillsammans och det var rolig stämning, säger Millie.

Vad tycker Jakob i 6A på Gateskolan om skoljoggen?

– Jag tycker att det är kul att springa, det är bra att barn rör på sig.

Tycker du att det är jobbigt?

– Det är kul att man får medalj och frukt för att det känns som att man har förtjänat det. Jag koncentrerar mig bättre i skolan.

Vad tycker då rektorn, Per Öberg, om skoljoggen?

– Jag tycker att det är positivt på alla sätt, det är en fysisk aktivitet som gör att man blir piggare och man får lättare att lära sig. Det ger också en bra gemenskap och det görs för ett gott ändamål, säger Per Öberg.

– Jag har varit med i tio år. Både som rektor och lärare. Jag älskar löpning, säger Per Öberg.

Till välgörenhet

Skoljoggen är ett arrangemang av Skolidrottsförbundet då barn och ungdomar i Sverige springer för att samla ihop pengar till välgörenhet varje år.

Under skoljoggen samlas en frivillig slant in till olika välgörenhetsorganisationer. I år och fyra år framåt går pengarna till Clowner utan gränser. Clownerna hjälper barnen i extremt utsatta miljöer, till exempel i flyktingläger att glömma bort det jobbiga och istället skratta och vara glada en stund. I år fick Gateskolan ihop ca 1800 kronor i kontanter, det var också väldigt många som swishade in en slant dessutom.

Text: Filippa, Fanny och Beatrice, 6 A Gateskolan

Vi har vår skoljogg i Styckåsskogen, i år var det onsdagen den 13/9. Alla 368 elever på Gateskolan samlades vid vattentornet. Där fanns det vätskekontroll, det spelades musik, alla glada lärare stod och hejade när startskottet gick och eleverna började springa. Alla sprang nerför backen runt ett varv på cirka 800 meter. Efter att vi hade sprungit flera varv under 40 minuter fick vi frukt, morötter och en fin medalj.

Vad tycker Millie i 5C på Gateskolan om skoljoggen?

– Det var kul, för att man sprang tillsammans och det var rolig stämning, säger Millie.

Vad tycker Jakob i 6A på Gateskolan om skoljoggen?

– Jag tycker att det är kul att springa, det är bra att barn rör på sig.

Tycker du att det är jobbigt?

– Det är kul att man får medalj och frukt för att det känns som att man har förtjänat det. Jag koncentrerar mig bättre i skolan.

Vad tycker då rektorn, Per Öberg, om skoljoggen?

– Jag tycker att det är positivt på alla sätt, det är en fysisk aktivitet som gör att man blir piggare och man får lättare att lära sig. Det ger också en bra gemenskap och det görs för ett gott ändamål, säger Per Öberg.

– Jag har varit med i tio år. Både som rektor och lärare. Jag älskar löpning, säger Per Öberg.

Till välgörenhet

Skoljoggen är ett arrangemang av Skolidrottsförbundet då barn och ungdomar i Sverige springer för att samla ihop pengar till välgörenhet varje år.

Under skoljoggen samlas en frivillig slant in till olika välgörenhetsorganisationer. I år och fyra år framåt går pengarna till Clowner utan gränser. Clownerna hjälper barnen i extremt utsatta miljöer, till exempel i flyktingläger att glömma bort det jobbiga och istället skratta och vara glada en stund. I år fick Gateskolan ihop ca 1800 kronor i kontanter, det var också väldigt många som swishade in en slant dessutom.

Text: Filippa, Fanny och Beatrice, 6 A Gateskolan

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.