2017-02-17 17:42

2017-02-17 18:14

En solskenshistoria på Apoteket

ARVIKA: Generösa Arvikabor

Liv Lillebo i Töcksfors var med om något ovanligt på sjukhuset i Arvika tidigare i veckan. Ett bevis på att Arvikaborna är ett generöst folk.

86-åriga Liv Lillebo ringde AN-redaktionen och var entusiastisk. Anledningen var att hon på tisdagen, Alla hjärtans dag, hade besökt sjukhuset för en undersökning. När hon var klar skulle hon hämta ut sin medicin.

– Jag hade 800–900 kronor med mig. Men frikortet var slut och medicinen var fruktansvärt dyr. Det var precis så att jag hade pengar till medicinen och det andra jag skulle ha. Då sa jag till expediten att det inte kommer att räcka till kaffe och smörgås i restaurangen, som jag hade tänkt att ta efter läkarbesöket.

När jag hade betalat kom expediten tillbaka och ”det är ju alla hjärtans dag, här har du till kaffe!” och gav mig en 50-lapp. Jag blev helt stum och chockad. Och sen kom det en person till som också gav mig 50 kronor! Helst plötsligt stod jag där med 100 kronor. Jag blev så glad! Jag har aldrig varit med om något liknande.

Glädjen hörs

Liv Lillebo säger på sin klingande norska att det var ”helt ljuvlig” och glädjen hörs genom telefonluren.

– Det blev två koppar kaffe, säger hon.

Därefter var det dags för skjutsen hem till Töcksfors. Det visade sig bli en rejäl omväg och hon fick se mer av Västvärmland än vad hon hade räknat med.

– Men turer älskar jag. Jag fick se och uppleva så mycket så jag vill bara tacka chauffören för det.

86-åriga Liv Lillebo ringde AN-redaktionen och var entusiastisk. Anledningen var att hon på tisdagen, Alla hjärtans dag, hade besökt sjukhuset för en undersökning. När hon var klar skulle hon hämta ut sin medicin.

– Jag hade 800–900 kronor med mig. Men frikortet var slut och medicinen var fruktansvärt dyr. Det var precis så att jag hade pengar till medicinen och det andra jag skulle ha. Då sa jag till expediten att det inte kommer att räcka till kaffe och smörgås i restaurangen, som jag hade tänkt att ta efter läkarbesöket.

När jag hade betalat kom expediten tillbaka och ”det är ju alla hjärtans dag, här har du till kaffe!” och gav mig en 50-lapp. Jag blev helt stum och chockad. Och sen kom det en person till som också gav mig 50 kronor! Helst plötsligt stod jag där med 100 kronor. Jag blev så glad! Jag har aldrig varit med om något liknande.

Glädjen hörs

Liv Lillebo säger på sin klingande norska att det var ”helt ljuvlig” och glädjen hörs genom telefonluren.

– Det blev två koppar kaffe, säger hon.

Därefter var det dags för skjutsen hem till Töcksfors. Det visade sig bli en rejäl omväg och hon fick se mer av Västvärmland än vad hon hade räknat med.

– Men turer älskar jag. Jag fick se och uppleva så mycket så jag vill bara tacka chauffören för det.