2018-08-09 14:13

2018-08-09 14:34

Schyman till Arvika

ARVIKA: Partiledarbesök på Olssons brygga

Feministiskt initiativs partiledare Gudrun Schyman besöker Arvika på måndag.

För drygt två år sedan besökte Gudrun Schyman Arvika och höll ett föredrag på Olssons brygga – något som lockade drygt 200 personer.

På måndag kommer hon tillbaka till Arvika – och platsen är densamma.

– Vi är många och vi gör det tillsammans! Jag möter en enorm kraft och vilja till politisk förändring runt om i landet. Jag tycker det ska bli fantastiskt roligt, säger Gudrun Schyman i ett pressmeddelande.

Schyman är just nu ute på en landsomfattande turné där hon under sex veckor besöker över 60 städer. I Värmland åker hon till de kommuner som Feministiskt initiativ ställer upp i kommunvalen, det vill säga Arvika, Munkfors och Karlstad.

Startskottet för valturnén gick den 1 augusti och under sex veckor kommer hon att besöka städer från Kiruna i norr till Trelleborg i söder – och hon gör det utan att lämna marken. Färden går endast via landets vägar och räls.

– Det är viktigt att vi alla drar ner på våra flygresor när det är möjligt. Men det förutsätter att det ska vara lätt att välja ett miljövänligare alternativ, och så ser det verkligen inte ut på alla ställen i dag. Därför måste politiken bli mycket mer kraftfull, säger Gudrun Schyman.

För drygt två år sedan besökte Gudrun Schyman Arvika och höll ett föredrag på Olssons brygga – något som lockade drygt 200 personer.

På måndag kommer hon tillbaka till Arvika – och platsen är densamma.

– Vi är många och vi gör det tillsammans! Jag möter en enorm kraft och vilja till politisk förändring runt om i landet. Jag tycker det ska bli fantastiskt roligt, säger Gudrun Schyman i ett pressmeddelande.

Schyman är just nu ute på en landsomfattande turné där hon under sex veckor besöker över 60 städer. I Värmland åker hon till de kommuner som Feministiskt initiativ ställer upp i kommunvalen, det vill säga Arvika, Munkfors och Karlstad.

Startskottet för valturnén gick den 1 augusti och under sex veckor kommer hon att besöka städer från Kiruna i norr till Trelleborg i söder – och hon gör det utan att lämna marken. Färden går endast via landets vägar och räls.

– Det är viktigt att vi alla drar ner på våra flygresor när det är möjligt. Men det förutsätter att det ska vara lätt att välja ett miljövänligare alternativ, och så ser det verkligen inte ut på alla ställen i dag. Därför måste politiken bli mycket mer kraftfull, säger Gudrun Schyman.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.