2018-07-10 18:29

2018-07-10 18:30

Gröna oaser i Dottevik

ARVIKA: Föreningen inspirerar till gröna fingrar

Ett blomsterhav och ett fyllt område med grönsaker i härlig blandning möts man av när man besöker Dotteviks Koloniträdgårdsförening, Arvika.

Koloniområdet ligger strax utanför rondellerna, vid infarten till Dottevik. Småstugorna och växthusen är snyggt avgränsade tomterna emellan. Här finns kompetenta växtodlare som inspirerar. Thomas Hjortberg till exempel, han bor i en lägenhet i Dottevik och lägger all sin odlartid på kolonilotten. Alldeles perfekt tycker han själv. Det gemensamma odlingsintresset syns genast, men intressant är också att en del gillar gräsmattor, någon bara grönsaker, vissa bara blommor. Eller som Per-Erik Andersson och Anne-Marie Gundal, lite av allt.

Alla platserna är uthyrda av de 40 lotterna som finns. Det är kö om man är intresserad, men Pia Thorsander som är kassör i föreningen uppmuntrar till att ställa sig i kö om man har den önskan.

– Ett bra komplement till sommarstuga, säger Pia

Kerstin Pettersson som är sekreterare i styrelsen säger att närheten med cykelavstånd till stan är bra. Det var också ett av skälen till att hon tog beslutet att flytta in i en lägenhet, tillgången till kolonilott.

Koloniområdet ligger strax utanför rondellerna, vid infarten till Dottevik. Småstugorna och växthusen är snyggt avgränsade tomterna emellan. Här finns kompetenta växtodlare som inspirerar. Thomas Hjortberg till exempel, han bor i en lägenhet i Dottevik och lägger all sin odlartid på kolonilotten. Alldeles perfekt tycker han själv. Det gemensamma odlingsintresset syns genast, men intressant är också att en del gillar gräsmattor, någon bara grönsaker, vissa bara blommor. Eller som Per-Erik Andersson och Anne-Marie Gundal, lite av allt.

Alla platserna är uthyrda av de 40 lotterna som finns. Det är kö om man är intresserad, men Pia Thorsander som är kassör i föreningen uppmuntrar till att ställa sig i kö om man har den önskan.

– Ett bra komplement till sommarstuga, säger Pia

Kerstin Pettersson som är sekreterare i styrelsen säger att närheten med cykelavstånd till stan är bra. Det var också ett av skälen till att hon tog beslutet att flytta in i en lägenhet, tillgången till kolonilott.

  • Tommy Grenhage

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.