2018-07-09 17:04

2018-07-09 17:05

Bröderna summerar den stora fotbollsfesten

FOTBOLL

Bröderna Olsson ordnade i helgen den största fotbollsfesten i Värmland.

Hur är känslan efter att ha fyllt hela Bazaren med blågula fans?

– Härligt, sånt händer inte så ofta. Idrott är fantastiskt, det förenar verkligen folk. Gammal som ung samlas och alla är positiva, ingen skäller, säger Andreas Olsson.

Hur många såg matchen hos er i lördags?

– Vi var 3 000. Redan när vi öppnade klockan ett var det 500 personer i kö, tre timmar före matchstart. Och då regnade det dessutom. Den första han hade stått där sedan nio på morgonen. Sen var det säkert 500 som stannade utanför. Folk stod och satt om vartannat. Stämningen var helt fantastisk.

Glädje även vid förlust?

– Absolut, det kändes aldrig fan. Vi ska vara stolta över vad det här laget presterat. Vi slog ut Holland och Italien i kvalet, vann gruppen och gick till kvartsfinal. Åtta i världen! Men mot England skulle vi ha behövt Zlatan, fast vi hade aldrig tagit oss till kvartsfinal med honom i laget, jag tror inte det. Det här var kollektivets seger.

Fler matcher väntar, fortsätter ni med storbildssamling i Karlstad?

– Absolut gör vi det, men det blir inte samma fest som i lördags.

Många hade hoppats på storbild även på Bryggan i Arvika, varför blev det bara i Karlstad?

– Med facit i hand skulle vi ha kört även i Arvika. Men skärm och sändningstillstånd går på runt 200 000. Vi sände EM för två år sedan men eftersom vi har O`Learys nu så tänkte vi att det räckte. Men EM om två år, då sänder vi nog på Bryggan också.

VM i Qatar då?

– Det sänds ju i november och december. Då får det bli julbord och fotboll i stället.

Hur stort är det egna fotbollsintresset?

– Väldigt stort. Jag försöker se alla matcher även om jag måste jobba samtidigt.

Vilket land vinner VM?

– England. Jag tror de vinner över Kroatien och får möta Frankrike i finalen. Det är Englands tur nu. Det är mitt tips.

Hur är känslan efter att ha fyllt hela Bazaren med blågula fans?

– Härligt, sånt händer inte så ofta. Idrott är fantastiskt, det förenar verkligen folk. Gammal som ung samlas och alla är positiva, ingen skäller, säger Andreas Olsson.

Hur många såg matchen hos er i lördags?

– Vi var 3 000. Redan när vi öppnade klockan ett var det 500 personer i kö, tre timmar före matchstart. Och då regnade det dessutom. Den första han hade stått där sedan nio på morgonen. Sen var det säkert 500 som stannade utanför. Folk stod och satt om vartannat. Stämningen var helt fantastisk.

Glädje även vid förlust?

– Absolut, det kändes aldrig fan. Vi ska vara stolta över vad det här laget presterat. Vi slog ut Holland och Italien i kvalet, vann gruppen och gick till kvartsfinal. Åtta i världen! Men mot England skulle vi ha behövt Zlatan, fast vi hade aldrig tagit oss till kvartsfinal med honom i laget, jag tror inte det. Det här var kollektivets seger.

Fler matcher väntar, fortsätter ni med storbildssamling i Karlstad?

– Absolut gör vi det, men det blir inte samma fest som i lördags.

Många hade hoppats på storbild även på Bryggan i Arvika, varför blev det bara i Karlstad?

– Med facit i hand skulle vi ha kört även i Arvika. Men skärm och sändningstillstånd går på runt 200 000. Vi sände EM för två år sedan men eftersom vi har O`Learys nu så tänkte vi att det räckte. Men EM om två år, då sänder vi nog på Bryggan också.

VM i Qatar då?

– Det sänds ju i november och december. Då får det bli julbord och fotboll i stället.

Hur stort är det egna fotbollsintresset?

– Väldigt stort. Jag försöker se alla matcher även om jag måste jobba samtidigt.

Vilket land vinner VM?

– England. Jag tror de vinner över Kroatien och får möta Frankrike i finalen. Det är Englands tur nu. Det är mitt tips.

  • Helena Söderqvist

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.