2018-06-11 09:12

2018-06-11 09:12

Här finns länets bästa rastplats

EDA: Morokulien vinnare för tredje gången

Rastplatsen i Morokulien är Värmlands bästa. Det anser Motormännens vägombud som under 2017 inventerat och bedömt drygt 250 rastplatser runt om i Sverige.

I varje län har rastplatserna bedömts utifrån tillgänglighet, utrustning, funktionalitet och skötsel, skriver Motormännen i ett pressmeddelande.

– Det är viktigt att det finns bra och fräscha ställen för bilister att rasta på vid längre körningar. Trötthet bakom ratten kan vara lika farligt som rattonykterhet. Därför kan en paus vara avgörande för trafiksäkerheten. säger Carl Zeidlitz, trafiksäkerhetsansvarig på Motormännen, i ett pressmeddelande.

I varje län har rastplatserna bedömts utifrån tillgänglighet, utrustning, funktionalitet och skötsel, skriver Motormännen i ett pressmeddelande.

– Det är viktigt att det finns bra och fräscha ställen för bilister att rasta på vid längre körningar. Trötthet bakom ratten kan vara lika farligt som rattonykterhet. Därför kan en paus vara avgörande för trafiksäkerheten. säger Carl Zeidlitz, trafiksäkerhetsansvarig på Motormännen, i ett pressmeddelande.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.