2018-06-11 18:16

2018-06-11 18:16

Byggstart i höst på 61:an

ARVIKA

Utbyggnaden av riksväg 61 från Graningerondellen i Arvika och västerut till Västra Speke inleds i höst.

På måndagen hade Trafikverket ett startmöte och om drygt ett par månader påbörjas vägprojektet.

– Det kommer ske i slutet av augusti eller början av september. Vi ska bygga om 6,5 kilometer väg som blir 1+1 och 2+1-väg med mitträcke. Vägbredden blir tio respektive 14,5 meter, säger projektledaren Björn Jonsson.

91 miljoner kronor är projektet kostnadsberäknat till och vägen ska vara färdig i slutet av oktober 2019.

Projektet har försenats av överklagningar och en tvist med en tidigare entreprenör.

På måndagen hade Trafikverket ett startmöte och om drygt ett par månader påbörjas vägprojektet.

– Det kommer ske i slutet av augusti eller början av september. Vi ska bygga om 6,5 kilometer väg som blir 1+1 och 2+1-väg med mitträcke. Vägbredden blir tio respektive 14,5 meter, säger projektledaren Björn Jonsson.

91 miljoner kronor är projektet kostnadsberäknat till och vägen ska vara färdig i slutet av oktober 2019.

Projektet har försenats av överklagningar och en tvist med en tidigare entreprenör.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.