2018-04-15 15:59

2018-04-15 15:59

Någon stal strömmen

ARVIKA

En person som flyttade in i en lägenhet i Arvika i november tyckte att elräkningarna blev orimligt höga. Trots att hushållet inte använde särkskilt mycket el kom det räkningar på 6 000 kronor, uppger han för polisen.

Det var något som inte stämde, tänkte lägenhetsinnehavaren, som började undersöka saken. När han försökte stänga av strömmen till sin lägenhet hände ingenting. När han däremot gjorde ett ingrepp som borde ha lett till att en annan lägenhet blev strömlös så dog strömmen i hans lägenhet. Av det drog han slutsatsen att någon dragit om strömmen för att slippa betala för den. Brottet är anmält och rubriceras olovlig energiavledning.

Det var något som inte stämde, tänkte lägenhetsinnehavaren, som började undersöka saken. När han försökte stänga av strömmen till sin lägenhet hände ingenting. När han däremot gjorde ett ingrepp som borde ha lett till att en annan lägenhet blev strömlös så dog strömmen i hans lägenhet. Av det drog han slutsatsen att någon dragit om strömmen för att slippa betala för den. Brottet är anmält och rubriceras olovlig energiavledning.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.