2018-01-14 11:28

2018-01-14 11:28

Här dansar de ut julen

ARVIKA: Julgransskakningen på torget har blivit en tradition

Dans kring granen. Hej tomtegubbar och räven raskar över isen... Under lördagen dansade barn och vuxna ut julen på torget i Arvika till de traditionella melodierna.

Tjugondag knut och det var dags att sätta punkt för julen för denna gång. Julgransskakningen på torget har blivit en tradition. Första gången var 2012.

– Så det är sjunde året nu, berättade Maria Rönnehäll som var med och startade evenemanget en gång i tiden. Vi tyckte vi skulle öppna upp torget, här är alla välkomna att vara med.

Mycket folk hade samlats på torget till klockan tolv när dansen runt granen startade. Sen följde de klassiska sånglekarna som hör till i sådana här sammanhang och som avslutning kom Raketen. Tillsammans försökte man skapa krafter som skulle få stjärnan i toppen av grannen att dallra.

Till en julgransskakning hör förstås också godispåsar till barnen.

– 350 påsar har vi packat, förklarade Maria Rönnehäll.

Tomtarna anlände efter dansen och ställde ner sina säckar med godis vid Fågelmannen. Sen gick det snabbt för alla runt granen att förflytta sig längre upp på torget. Snart hade tomtarna fullt upp med att dela ut godispåsar.

Tjugondag knut och det var dags att sätta punkt för julen för denna gång. Julgransskakningen på torget har blivit en tradition. Första gången var 2012.

– Så det är sjunde året nu, berättade Maria Rönnehäll som var med och startade evenemanget en gång i tiden. Vi tyckte vi skulle öppna upp torget, här är alla välkomna att vara med.

Mycket folk hade samlats på torget till klockan tolv när dansen runt granen startade. Sen följde de klassiska sånglekarna som hör till i sådana här sammanhang och som avslutning kom Raketen. Tillsammans försökte man skapa krafter som skulle få stjärnan i toppen av grannen att dallra.

Till en julgransskakning hör förstås också godispåsar till barnen.

– 350 påsar har vi packat, förklarade Maria Rönnehäll.

Tomtarna anlände efter dansen och ställde ner sina säckar med godis vid Fågelmannen. Sen gick det snabbt för alla runt granen att förflytta sig längre upp på torget. Snart hade tomtarna fullt upp med att dela ut godispåsar.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.