2017-09-14 05:59

2017-09-14 05:59

"Om väljarna vill ställer jag upp"

VALET 2018: Hans Nilsson (HEL), kommunalråd Eda:

Han kan såras av insändare.
Här svarar kommunalrådet Hans Nilsson (HEL) i Eda på NWT:s enkät om sin politiska framtid, vad han gjort bra den nuvarande mandatperioden samt om han har blivit hotad på grund av sitt politiska engagemang.

Vill du fortsätta som kommunalråd efter valet 2018?

– Ja, om väljarna vill så ställer jag gärna upp. Det vore roligt att fortsätta förbättringsarbetet inom många områden i Eda kommun.

Tre saker du gjort bra den här mandatperioden?

– Vi har utökat med nya förskolor i Charlottenberg, Koppom och Åmotfors. Satsningar inom vården har lett till en positiv utveckling. Vi har med lyckade chefsrekryteringar fått till en ökad stabilitet i organisationen.

Hetaste frågan i din kommun det kommande året?

– Den fortsatta utbyggnaden av handeln i Charlottenberg är positiv. Den leder till ökad inflyttning. Kommunen måste få till nya detaljplaner för etableringar och bostadsbyggande i attraktiva lägen. Kommunikationer är viktiga. Speciellt att få tillbaka tågförbindelse till Kongsvinger och Oslo.

Det kommande valåret, hur spännande känns det?

– Det blir mycket spännande, både i Eda, Värmland och Sverige.

Hot och hat är tyvärr något som många folkvalda utsätts för. Hur drabbad är du?

– Jag är utsatt i insändare, mejl och per telefon. Jag blir naturligtvis ledsen. Speciellt efter påhopp på mig och tjänstemän i kommunen på insändarsidorna som i andra sammanhang skulle klassas som förtal.

Vill du fortsätta som kommunalråd efter valet 2018?

– Ja, om väljarna vill så ställer jag gärna upp. Det vore roligt att fortsätta förbättringsarbetet inom många områden i Eda kommun.

Tre saker du gjort bra den här mandatperioden?

– Vi har utökat med nya förskolor i Charlottenberg, Koppom och Åmotfors. Satsningar inom vården har lett till en positiv utveckling. Vi har med lyckade chefsrekryteringar fått till en ökad stabilitet i organisationen.

Hetaste frågan i din kommun det kommande året?

– Den fortsatta utbyggnaden av handeln i Charlottenberg är positiv. Den leder till ökad inflyttning. Kommunen måste få till nya detaljplaner för etableringar och bostadsbyggande i attraktiva lägen. Kommunikationer är viktiga. Speciellt att få tillbaka tågförbindelse till Kongsvinger och Oslo.

Det kommande valåret, hur spännande känns det?

– Det blir mycket spännande, både i Eda, Värmland och Sverige.

Hot och hat är tyvärr något som många folkvalda utsätts för. Hur drabbad är du?

– Jag är utsatt i insändare, mejl och per telefon. Jag blir naturligtvis ledsen. Speciellt efter påhopp på mig och tjänstemän i kommunen på insändarsidorna som i andra sammanhang skulle klassas som förtal.