2017-08-09 16:47

2017-08-09 16:47

Hovrätten fastställde fängelsestraff

EDA

Det var i mars i år som det började brinna i ett hyreshus i Charlottenberg. En kvinna ska efter ett bråk ha tänt eld på ett gäng fleecefiltar och såg hur branden startade innan hon rusade ut med sin hund.

I hyreshuset låg andra personer och sov och enligt brandkåren var det ren tur att ingen omkom i branden. I början av juni dömdes kvinnan till sex års fängelse för grov mordbrand och nekades i samma veva en rättspsykiatrisk utredning.

Domen blev sedan överklagad och togs upp i hovrätten på tisdagen den 8 augusti men utgången blev den samma. Domen på sex år fastställdes och kvinnan nekades än en gång en rättspsykiatrisk utredning och blev, utöver fängelsestraffet, fortsatt dömd till att betala skadestånd.

I hyreshuset låg andra personer och sov och enligt brandkåren var det ren tur att ingen omkom i branden. I början av juni dömdes kvinnan till sex års fängelse för grov mordbrand och nekades i samma veva en rättspsykiatrisk utredning.

Domen blev sedan överklagad och togs upp i hovrätten på tisdagen den 8 augusti men utgången blev den samma. Domen på sex år fastställdes och kvinnan nekades än en gång en rättspsykiatrisk utredning och blev, utöver fängelsestraffet, fortsatt dömd till att betala skadestånd.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.