2017-07-17 13:55

2017-07-17 15:53

Två män döms till fängelse för narkotikasmuggling

VÄSTVÄRMLAND: Döms till fängelse i tio respektive åtta år

De två män som stod åtalade för grova narkotikabrott efter att tullen i Hån hittat nära 20 kilo narkotika, värt omkring 30 miljoner kronor, har nu fått sin dom. Det skriver Tullverket i ett pressmeddelande.

Det var i januari i år som en tullpatrull observerade två personbilar som stod parkerade längs länsväg 177 i södra delen av Eda kommun.

Bilarna satte sig i rörelse och körde norrut men efter någon kilometer stoppades de.

Tullen misstänkte att det kunde röra sig om en smugglingsresa så man tog med männen och bilarna till tullstationen i Hån för en grundlig kontroll. Där markerade två narkotikahundar, oberoende av varandra, under passagerarsätet på den ena bilen. När sätet tagits bort hittades ett lönnfack.

I lönnutrymmet hittades ett antal paket som efter analys och vägning visade sig innehålla drygt 10 kilo heroin och 7 kilo kokain samt närmare 2 kilo cannabisharts. Värdet i missbrukarledet uppskattas till cirka 30 miljoner kronor.

Männen greps och delgavs misstanke om synnerligen grov narkotikasmuggling, något som de nu har dömts för.

Den ena mannen döms av Värmlands Tingsrätt för synnerligen grov narkotikasmuggling till fängelse i tio år och den andre mannen döms till fängelse i åtta år, skriver Tullverket i ett pressmeddelande. Båda döms även till utvisning och förbjuds att återvända till Sverige.

Utredningen har skötts av tullkriminalen i Göteborg samt av personal från tullens brottsbekämpningsgrupp i Hån/Eda.

Det var i januari i år som en tullpatrull observerade två personbilar som stod parkerade längs länsväg 177 i södra delen av Eda kommun.

Bilarna satte sig i rörelse och körde norrut men efter någon kilometer stoppades de.

Tullen misstänkte att det kunde röra sig om en smugglingsresa så man tog med männen och bilarna till tullstationen i Hån för en grundlig kontroll. Där markerade två narkotikahundar, oberoende av varandra, under passagerarsätet på den ena bilen. När sätet tagits bort hittades ett lönnfack.

I lönnutrymmet hittades ett antal paket som efter analys och vägning visade sig innehålla drygt 10 kilo heroin och 7 kilo kokain samt närmare 2 kilo cannabisharts. Värdet i missbrukarledet uppskattas till cirka 30 miljoner kronor.

Männen greps och delgavs misstanke om synnerligen grov narkotikasmuggling, något som de nu har dömts för.

Den ena mannen döms av Värmlands Tingsrätt för synnerligen grov narkotikasmuggling till fängelse i tio år och den andre mannen döms till fängelse i åtta år, skriver Tullverket i ett pressmeddelande. Båda döms även till utvisning och förbjuds att återvända till Sverige.

Utredningen har skötts av tullkriminalen i Göteborg samt av personal från tullens brottsbekämpningsgrupp i Hån/Eda.