2017-07-04 08:59

2017-07-04 08:59

Ny vd ska öka tillväxten hos Westmatic

ARVIKA: Tillträder i höst

Per Andersson har utsetts till ny vd för Westmatic. Han tillträder i höst.

Andersson är väl bevandrad inom den västvärmländska industrin och kan dessutom tranportsektorn som sådan även om han inte arbetat specifikt med Westmatics produktområde, det vill säga tillverkning av tvättar för större fordon och vattenrenare. Andersson har dock varit på väg till företaget en gång tidigare även om andra arbetsuppgifter den gången kom emellan.

Nu föll pusselbitarna på plats.

– Jättespännande, fantastiskt kul att komma hem till Arvika igen, säger den tillträdande vd:n.

Erfarenheter

I dag är Per Andersson vice vd på Torsbyföretaget Voltair System, ett företag som tillverkar fläktaggregat för större lokaler och som har sin kundkrets framför allt i Stockholmstrakten.

I Torsby har Andersson arbetat i två år. Innan dess och sett till Arvika kom han närmast från Kristoffersson Motorsport men har även varit vd på Coffee Queen, jobbat i olika befattningar på Swegon och Schott Termofrost och har dessutom tjänstgjort på Thermia, Arvika Gjuteri och Arvika Smide. Åtminstone de senare finns ju inom samma sektor som Westmatic, transportsektorn.

– Sedan är det ju mycket teknik i det här, en annorlunda teknik, som jag måste läsa in mig på. Men jag tror jag kommer att ha användning av mina tidigare erfarenheter.

Förändringar

Med Andersson som ansvarig för det dagliga arbetet, en förändrad organisation samt inte minst en ny lastbilstvätt på gång hoppas Westmatic på en nytändning. Utvecklingen i USA har varit positiv och man hoppas kunna resa sig från ett tapp man haft i Sverige och Skandinavien.

En filial har öppnats i Los Angeles och man gör satsningar inom servicedelen på flera platser i Sverige.

– De planer vi har för framtiden hoppas vi Per ska sjösätta, säger styrelseordföranden Ingemar Broström. Förväntningarna på honom är att han ska skapa tillväxt och det har vi goda förhoppningar om. Tre till fem procents tillväxt per år är ett minimum vi behöver.

Har vänt

Trenden just nu är positiv, ett minus från ifjol har vänts till ett plus så långt i år och med draghjälp av Anderssons kontakter inom transportsektorn hoppas man på mer. 31 personer sökte jobbet som vd på Westmatic – Andersson fick det.

– Han gick igenom tester och intervjuer på bästa sätt, säger Ingemar Broström. Vi vet dessutom att han gjort ett bra jobb i Torsby och vi vet vad han gjort tidigare i Arvika. Flera av oss känner honom dessutom.

Den tredje

Westmatic har bytt vd ett par gånger på senare år, nu har man stark tilltro till sitt nytillskott.

– Vi har varit ute efter honom länge, en bra kille, tekniskt kunnig dessutom, säger företagets grundare, Jan Sundell.

Andersson är väl bevandrad inom den västvärmländska industrin och kan dessutom tranportsektorn som sådan även om han inte arbetat specifikt med Westmatics produktområde, det vill säga tillverkning av tvättar för större fordon och vattenrenare. Andersson har dock varit på väg till företaget en gång tidigare även om andra arbetsuppgifter den gången kom emellan.

Nu föll pusselbitarna på plats.

– Jättespännande, fantastiskt kul att komma hem till Arvika igen, säger den tillträdande vd:n.

Erfarenheter

I dag är Per Andersson vice vd på Torsbyföretaget Voltair System, ett företag som tillverkar fläktaggregat för större lokaler och som har sin kundkrets framför allt i Stockholmstrakten.

I Torsby har Andersson arbetat i två år. Innan dess och sett till Arvika kom han närmast från Kristoffersson Motorsport men har även varit vd på Coffee Queen, jobbat i olika befattningar på Swegon och Schott Termofrost och har dessutom tjänstgjort på Thermia, Arvika Gjuteri och Arvika Smide. Åtminstone de senare finns ju inom samma sektor som Westmatic, transportsektorn.

– Sedan är det ju mycket teknik i det här, en annorlunda teknik, som jag måste läsa in mig på. Men jag tror jag kommer att ha användning av mina tidigare erfarenheter.

Förändringar

Med Andersson som ansvarig för det dagliga arbetet, en förändrad organisation samt inte minst en ny lastbilstvätt på gång hoppas Westmatic på en nytändning. Utvecklingen i USA har varit positiv och man hoppas kunna resa sig från ett tapp man haft i Sverige och Skandinavien.

En filial har öppnats i Los Angeles och man gör satsningar inom servicedelen på flera platser i Sverige.

– De planer vi har för framtiden hoppas vi Per ska sjösätta, säger styrelseordföranden Ingemar Broström. Förväntningarna på honom är att han ska skapa tillväxt och det har vi goda förhoppningar om. Tre till fem procents tillväxt per år är ett minimum vi behöver.

Har vänt

Trenden just nu är positiv, ett minus från ifjol har vänts till ett plus så långt i år och med draghjälp av Anderssons kontakter inom transportsektorn hoppas man på mer. 31 personer sökte jobbet som vd på Westmatic – Andersson fick det.

– Han gick igenom tester och intervjuer på bästa sätt, säger Ingemar Broström. Vi vet dessutom att han gjort ett bra jobb i Torsby och vi vet vad han gjort tidigare i Arvika. Flera av oss känner honom dessutom.

Den tredje

Westmatic har bytt vd ett par gånger på senare år, nu har man stark tilltro till sitt nytillskott.

– Vi har varit ute efter honom länge, en bra kille, tekniskt kunnig dessutom, säger företagets grundare, Jan Sundell.