2017-06-19 06:00

2017-06-19 06:00

En moro och kul rastplats i gränsland

ARVIKA: "Kan inte vara bättre"

Rastplatsen vid Morokulien har utsetts till länets bästa rastplats av Motormännen.

Motormännens vägombud har synat och bedömt en mängd rastplatser i vårt avlånga land. Utifrån denna genomgång har Motormännen utsett en vinnare i varje län. I Värmland är det rastplatsen i Morokulien som tronar i topp.

– Välförtjänt, säger Claes Göran Ekeberg, Motormännen Värmland.

Prisades

Som ett tecken på utnämningen sattes det i torsdags upp en plakett vid intilliggande Morokuliens infocenter, ett informationscenter som är en bidragande del till att just denna rastplats fått utmärkelsen.

Det handlar om ett rätt rejält bedömningsschema som gås igenom vid varje rastplats, exempelvis är fräscha toaletter ett sådant viktigt kriterium, och det finns det på infocentret. Både den yttre och inre miljön är således viktig när betygsättningen sker.

– När vi inspekterar rastplatserna är det tillgänglighet, utrustning, funktionalitet och skötsel som ger största utslag i bedömningen. Rastplatserna måste ha en sådan standard att det känns trevligt att stanna till under långa resor, säger Carl Zeidlitz, trafiksäkerhetsansvarig på Motormännen.

Vitsord

Fint avskiljt läge, bra avkörningsmöjligheter, latrintömning av både husbil och buss, lekplats, naturen intill, gott tilltaget med parkeringsplatser, ordning och reda när det gäller tömning av soptunnor och papperskorgar är andra goda vitsord som rastplatsen vid den svensknorska gränsen får.

Två besökare som uppskattar rastplatsen är Ulla och Henrik Henriksson från Filipstad. De besökte Morokulien i torsdags och har även gjort det tidigare.

– Mycket bra, här finns bra bord och exempelvis gott om toaletter. Kan inte vara bättre, säger de två.

Motormännens vägombud har synat och bedömt en mängd rastplatser i vårt avlånga land. Utifrån denna genomgång har Motormännen utsett en vinnare i varje län. I Värmland är det rastplatsen i Morokulien som tronar i topp.

– Välförtjänt, säger Claes Göran Ekeberg, Motormännen Värmland.

Prisades

Som ett tecken på utnämningen sattes det i torsdags upp en plakett vid intilliggande Morokuliens infocenter, ett informationscenter som är en bidragande del till att just denna rastplats fått utmärkelsen.

Det handlar om ett rätt rejält bedömningsschema som gås igenom vid varje rastplats, exempelvis är fräscha toaletter ett sådant viktigt kriterium, och det finns det på infocentret. Både den yttre och inre miljön är således viktig när betygsättningen sker.

– När vi inspekterar rastplatserna är det tillgänglighet, utrustning, funktionalitet och skötsel som ger största utslag i bedömningen. Rastplatserna måste ha en sådan standard att det känns trevligt att stanna till under långa resor, säger Carl Zeidlitz, trafiksäkerhetsansvarig på Motormännen.

Vitsord

Fint avskiljt läge, bra avkörningsmöjligheter, latrintömning av både husbil och buss, lekplats, naturen intill, gott tilltaget med parkeringsplatser, ordning och reda när det gäller tömning av soptunnor och papperskorgar är andra goda vitsord som rastplatsen vid den svensknorska gränsen får.

Två besökare som uppskattar rastplatsen är Ulla och Henrik Henriksson från Filipstad. De besökte Morokulien i torsdags och har även gjort det tidigare.

– Mycket bra, här finns bra bord och exempelvis gott om toaletter. Kan inte vara bättre, säger de två.