2017-06-15 20:12

2017-06-15 22:58

Anser att anmälan till Granskningsnämnden är felaktig

ARVIKA: "I familjen är vi irriterade för att idioter kritiserar dokumentären"

Robin Dahlén, en av två misstänkta och utpekade bröder i Kevinfallet, tycker att anmälan till Granskningsnämnden mot svt:s dokumentär om Kevinmordet är fullständigt felaktig.

Dahlén reagerar mycket starkt på anmälan, särskilt på påståendet att svt:s dokumentär skulle ha lämnat felaktiga uppgifter över hur bröderna förhörts och att det felaktigt skulle ha påståtts att det finns ett alibivittne.

– Det finns inget skådespel i dokumentären, filmerna med förhören är ju autentiska och både tagna direkt ur verkligheten och ur polisens arkiv. Förlåt oss om vi har hela sanningen men tevedokumentären visar vad vi upplevt och vad vi fick vara med om, säger Robin.

Verklighet

Journalisten Dan Josefssons dokumentär visar inget annat än den verklighet vi upplevt, påpekar Robin Dahlén flera gånger, och har inte det minsta till övers för anmälarens åsikter och argument.

– Det här är mycket dåligt. I familjen är vi irriterade för att idioter kritiserar dokumentären.

Utesluter

Den som anmält dokumentären tycker den är grovt vinklad och att bland annat Rolf Sandberg misstänkliggörs. Anmälaren anser också att det skulle ha utelämnats viktiga fakta som talar för brödernas inblandning.

– Dokumentären visar den exakta sanningen och det finns ingen annan sanning, detta har jag, brorsan och familjen upplevt. När jag läser det som står i anmälan blir jag arg, säger Robin Dahlén.

Dahlén reagerar mycket starkt på anmälan, särskilt på påståendet att svt:s dokumentär skulle ha lämnat felaktiga uppgifter över hur bröderna förhörts och att det felaktigt skulle ha påståtts att det finns ett alibivittne.

– Det finns inget skådespel i dokumentären, filmerna med förhören är ju autentiska och både tagna direkt ur verkligheten och ur polisens arkiv. Förlåt oss om vi har hela sanningen men tevedokumentären visar vad vi upplevt och vad vi fick vara med om, säger Robin.

Verklighet

Journalisten Dan Josefssons dokumentär visar inget annat än den verklighet vi upplevt, påpekar Robin Dahlén flera gånger, och har inte det minsta till övers för anmälarens åsikter och argument.

– Det här är mycket dåligt. I familjen är vi irriterade för att idioter kritiserar dokumentären.

Utesluter

Den som anmält dokumentären tycker den är grovt vinklad och att bland annat Rolf Sandberg misstänkliggörs. Anmälaren anser också att det skulle ha utelämnats viktiga fakta som talar för brödernas inblandning.

– Dokumentären visar den exakta sanningen och det finns ingen annan sanning, detta har jag, brorsan och familjen upplevt. När jag läser det som står i anmälan blir jag arg, säger Robin Dahlén.