2017-05-18 17:14

2017-05-18 17:14

Anrikt bolag satsar på nybygge på hemmaplan

EDANE: Brunskogs Försäkringsbolag tror på det lokala

Brunskogs Försäkringsbolag gör en storsatsning när man bygger nytt på hemmaplan i Edane. Målet är att stå starka även framöver.

I april påbörjades det 290 kvadratmeter stora bygget i centrala Edane. När bygget står klart fram i vinter behöver flyttlasset inte förflyttas särskilt långt, man bygger tvärs över gatan mot dagens inhysning hos Brunskogs El och Rör.

– Hittills går bygget som tåget och vecka 50 ska allt stå klar, säger bolagets vd, Pär Falkevik.

Med de nya lokalerna förbättras arbetsmiljön inkluderat att möjligheten att förvara skadehandlingar tar flertalet steg framåt. Ljudisoleringen blir modern och man får ett riktigt arkiv.

– Hjärtepunkten är dock att vi satsar på Edane, vi tror på det här. Vi tror på Edane.

Växa

Personalstyrkan hos Brunskogs Försäkringsbolag – vilka totalt motsvarar fem tjänster – får nu alltså bättre möjligheter att serva sina cirka 8 100 kunder samtidigt som möjligheter att inbringa nya kunder även det förbättras. Målet enligt senaste planen är att växa med tre procent per år de närmaste åren.

– Vi växer lagom, vi får inte växa för fort heller, säger bolagets ordförande, Lennart Albinsson. Nu ser vi fram emot de nya lokalerna, kul att bygga nytt.

Andra försöket

Tomten man bygger på, nästan 1 800 kvadratmeter stor, äger man själva och egentligen fanns planer att bebygga denna tomt redan för sju, åtta år sedan. Olika myndighetskrav, nya rutiner och att man lämnade Dina Försäkringar innebar dock att man inte gjort slag i saken förrän nu.

– En utmaning i sig dock att bygga på landsbygden, bland annat har ju Trafikverket krav på att fastigheten måste ligga 30 meter från järnvägsspåret mitt, och det klarar vi, så stor är tomten. Det har även funnits andra hänsyn vi måst rätta oss efter.

Släkt

Byggcompaniet är huvudentreprenör när ett anrikt bolag bygger nytt. Brunskogs Försäkringsbolag bildades redan 1865, för övrigt av en anfader till Pär Falkevik, Olof Jansson. Pär övertog sedan exempelvis vd-posten av sin pappa, Lars Olsson.

Byggkostnaden, på runt 6,3 miljoner kronor, betalar man kontant.

– Vi står starkare i dag än vad vi någonsin gjort under de 152 år vi funnits. Vi växer genom mun-mot-mun-metoden, genom att sköta oss, och då blir det ringar-på-vattnet-effekter.

I april påbörjades det 290 kvadratmeter stora bygget i centrala Edane. När bygget står klart fram i vinter behöver flyttlasset inte förflyttas särskilt långt, man bygger tvärs över gatan mot dagens inhysning hos Brunskogs El och Rör.

– Hittills går bygget som tåget och vecka 50 ska allt stå klar, säger bolagets vd, Pär Falkevik.

Med de nya lokalerna förbättras arbetsmiljön inkluderat att möjligheten att förvara skadehandlingar tar flertalet steg framåt. Ljudisoleringen blir modern och man får ett riktigt arkiv.

– Hjärtepunkten är dock att vi satsar på Edane, vi tror på det här. Vi tror på Edane.

Växa

Personalstyrkan hos Brunskogs Försäkringsbolag – vilka totalt motsvarar fem tjänster – får nu alltså bättre möjligheter att serva sina cirka 8 100 kunder samtidigt som möjligheter att inbringa nya kunder även det förbättras. Målet enligt senaste planen är att växa med tre procent per år de närmaste åren.

– Vi växer lagom, vi får inte växa för fort heller, säger bolagets ordförande, Lennart Albinsson. Nu ser vi fram emot de nya lokalerna, kul att bygga nytt.

Andra försöket

Tomten man bygger på, nästan 1 800 kvadratmeter stor, äger man själva och egentligen fanns planer att bebygga denna tomt redan för sju, åtta år sedan. Olika myndighetskrav, nya rutiner och att man lämnade Dina Försäkringar innebar dock att man inte gjort slag i saken förrän nu.

– En utmaning i sig dock att bygga på landsbygden, bland annat har ju Trafikverket krav på att fastigheten måste ligga 30 meter från järnvägsspåret mitt, och det klarar vi, så stor är tomten. Det har även funnits andra hänsyn vi måst rätta oss efter.

Släkt

Byggcompaniet är huvudentreprenör när ett anrikt bolag bygger nytt. Brunskogs Försäkringsbolag bildades redan 1865, för övrigt av en anfader till Pär Falkevik, Olof Jansson. Pär övertog sedan exempelvis vd-posten av sin pappa, Lars Olsson.

Byggkostnaden, på runt 6,3 miljoner kronor, betalar man kontant.

– Vi står starkare i dag än vad vi någonsin gjort under de 152 år vi funnits. Vi växer genom mun-mot-mun-metoden, genom att sköta oss, och då blir det ringar-på-vattnet-effekter.