2016-10-04 13:09

2016-10-04 13:10

Toppnotering för WWS i ny mätning

EKONOMI: Näst bäst i Sverige

Westra Wermlands Sparbank kom på andra plats bland Sveriges banker i årets kundnöjdhetsmätning från Svenskt Kvalitetsindex, SKI.
Mest nöjda kunder har Vadstena Sparbank.

Westra Wermlands Sparbank klättrar ett snäpp i nöjdhetsligan efter att ha varit trea förra året.

– I år fyller banken 160 år och det har vi firat tillsammans med våra kunder på flera sätt under året. Bland annat har vi arrangerat Stora Föreningsdagen och nu får vi ytterligare en anledning att fira det fina resultatet i SKI-undersökningen, säger Håkan Nordblad, vd på Westra Wermlands Sparbank i ett pressmeddelande.

Förtroendet sjunker

Årets undersökning visar att allmänheten generellt har lågt förtroende för bankbranschen som helhet. Andelen kunder som känner ett lågt förtroende har under året ökat med 11 indexenheter, från 14 procent till 25 procent.

Westra Wermlands Sparbank menar dock att sparbanksidén står sig stark med sin lokala närvaro och viljan att ge tillbaka till bygden.

– För oss är det både naturligt och viktigt att värna om vårt samhälle och människorna som bor här. Vi är övertygade om att ju närmare vi är våra kunder – lyssnar på dem och engagerar oss i deras bankärenden - desto större framgångar både för dem och oss. Många uppskattar också att vi fattar våra egna beslut och att våra vinster stannar och gör nytta på orten, säger Håkan Nordblad.

Westra Wermlands Sparbank har kontor i Arvika, Charlottenberg, Edane, Koppom, Töcksfors, Åmotfors och Årjäng.

Westra Wermlands Sparbank klättrar ett snäpp i nöjdhetsligan efter att ha varit trea förra året.

– I år fyller banken 160 år och det har vi firat tillsammans med våra kunder på flera sätt under året. Bland annat har vi arrangerat Stora Föreningsdagen och nu får vi ytterligare en anledning att fira det fina resultatet i SKI-undersökningen, säger Håkan Nordblad, vd på Westra Wermlands Sparbank i ett pressmeddelande.

Förtroendet sjunker

Årets undersökning visar att allmänheten generellt har lågt förtroende för bankbranschen som helhet. Andelen kunder som känner ett lågt förtroende har under året ökat med 11 indexenheter, från 14 procent till 25 procent.

Westra Wermlands Sparbank menar dock att sparbanksidén står sig stark med sin lokala närvaro och viljan att ge tillbaka till bygden.

– För oss är det både naturligt och viktigt att värna om vårt samhälle och människorna som bor här. Vi är övertygade om att ju närmare vi är våra kunder – lyssnar på dem och engagerar oss i deras bankärenden - desto större framgångar både för dem och oss. Många uppskattar också att vi fattar våra egna beslut och att våra vinster stannar och gör nytta på orten, säger Håkan Nordblad.

Westra Wermlands Sparbank har kontor i Arvika, Charlottenberg, Edane, Koppom, Töcksfors, Åmotfors och Årjäng.