2016-09-29 15:06

2016-09-29 15:06

Klubbat i Eda

Kommunfullmäktige, Eda

Nej till storregion

Precis som kommunstyrelsen så kom kommunfullmäktige fram till att säga nej till att Värmland ska bilda storregion tillsammans med Västra Götaland. Detta utan votering. Socialdemokraterna och några centerpartister valde dock att reservera sig mot beslutet. Motiveringen är att det i underlaget inte framgår vilken nytta som Värmland och värmlänningarna har av att ingå i en storregion.

Nya förskoleplatser

Ett enigt kommunfullmäktige beslutade på onsdagskvällen att bevilja pengar för byggnation av utökade förskoleplatser i Charlottenberg och Koppom. Totalkostnaden uppskattas till cirka 25 miljoner kronor. Fullmäktige beslutade också att kommunen, om nödvändigt, ska kunna ta lån till byggnationen. Detta eftersom de har en fordran från Migrationsverket, vilket Arvika Nyheter tidigare har rapporterat. Det är i nuläget när pengarna från Migrationsverket kommer in till Eda kommun.

Granskning av årsredovisning

Ett externt företag har granskat Eda kommuns årsredovisning och drar bland annat slutsatsen att kommunen inte uppnår kommunallagens krav på en ekonomi i balans. 2015 års resultat är heller inte förenligt med fullmäktiges finansiella resultat- och kostnadsmål. Eda kommun gick under 2015 minus med närmare tio miljoner kronor, vilket var 19,1 miljoner kronor sämre än budget.

Giftfria förskolor

För några månader sedan infördes en handlingsplan för giftfria förskolor i Eda kommun. Nu kan det vara på gång även i Eda kommun, efter ett medborgarförslag. En privatperson föreslår att kommunen ska införa en handlingsplan för giftfria förskolor.

Bjud in högskoleelever

Sverigedemokraten Stefan Nilsson föreslår i en motion att samtliga elever i årskurs nio ska bjudas in till ett kommunfullmäktigesammanträde. Detta för att väcka ett politiskt intresse bland ungdomarna.

Nej till storregion

Precis som kommunstyrelsen så kom kommunfullmäktige fram till att säga nej till att Värmland ska bilda storregion tillsammans med Västra Götaland. Detta utan votering. Socialdemokraterna och några centerpartister valde dock att reservera sig mot beslutet. Motiveringen är att det i underlaget inte framgår vilken nytta som Värmland och värmlänningarna har av att ingå i en storregion.

Nya förskoleplatser

Ett enigt kommunfullmäktige beslutade på onsdagskvällen att bevilja pengar för byggnation av utökade förskoleplatser i Charlottenberg och Koppom. Totalkostnaden uppskattas till cirka 25 miljoner kronor. Fullmäktige beslutade också att kommunen, om nödvändigt, ska kunna ta lån till byggnationen. Detta eftersom de har en fordran från Migrationsverket, vilket Arvika Nyheter tidigare har rapporterat. Det är i nuläget när pengarna från Migrationsverket kommer in till Eda kommun.

Granskning av årsredovisning

Ett externt företag har granskat Eda kommuns årsredovisning och drar bland annat slutsatsen att kommunen inte uppnår kommunallagens krav på en ekonomi i balans. 2015 års resultat är heller inte förenligt med fullmäktiges finansiella resultat- och kostnadsmål. Eda kommun gick under 2015 minus med närmare tio miljoner kronor, vilket var 19,1 miljoner kronor sämre än budget.

Giftfria förskolor

För några månader sedan infördes en handlingsplan för giftfria förskolor i Eda kommun. Nu kan det vara på gång även i Eda kommun, efter ett medborgarförslag. En privatperson föreslår att kommunen ska införa en handlingsplan för giftfria förskolor.

Bjud in högskoleelever

Sverigedemokraten Stefan Nilsson föreslår i en motion att samtliga elever i årskurs nio ska bjudas in till ett kommunfullmäktigesammanträde. Detta för att väcka ett politiskt intresse bland ungdomarna.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.