2016-09-29 15:52

2016-09-29 15:53

En fototradition med hög kvalité

ARVIKA: Naturfotograferna ställer ut på Galleri 39

30-årsjubilerande Naturfotograferna Arvika ställer traditionsenligt ut sina bilder under Arvika marknad. På Galleri 39 är det åter kvalitén som talar.

Från när och fjärran har naturfotograferna hittat sina motiv till marknadsutställningen, det vill säga bilder från bland annat Afrika, Ungern, Spetsbergen – och Bålgårdsrakan.

– Allt från bärfisar (insekt) till elefanter, säger May Gustafsson, medlem i dag precis som när det begav sig vid utbrytningen ur Sävsjöns kameragrupp för 30 år sedan.

Lejon

Tommy Johanssons majestätiska lejonhane i perfekt ljus tillhör topparna på utställningen, precis som Lennart Halvarssons själfulla lejonhona. Båda bilderna är tagna under den ganska nyligen genomförda resan till Kenya. Dessa bilder är dock inte de enda att stanna upp inför, det finns mer betraktansvärt på Galleri 39.

Erik Zethelius vita älg är en sådan bild.

– Jag säger alltid att den senaste utställningen är den bästa vi gjort och det säger jag igen, säger Lennart Halvarsson. Vi utvecklas från år till år.

Hur blir man en bättre fotograf?

– Genom att fotografera mycket. Man kan även gå med i en fotoklubb eller gå en kvällskurs i fotografering. Viktigt är även att lära sig hur kameran fungerar. Själv tittar jag på mycket på andra fotografers hemsidor.

Ökat

Naturfotograferna Arvika har i dag 40 medlemmar varav elva kvinnor, länge stod man och stampade på 15-talet medlemmar men runt 2005 hände något.

– Vi breddade våra aktiviteter. Medlemmarna fick i ökad grad visa sina egna bilder på våra träffar och vi bjöd även in fotografer utifrån. Dessutom har vi vår fotomässa, vilken precis som mârtensutställningen är en återkommande aktivitet.

Rekord

Ungefär hälften av medlemmarna ställer ut på Galleri 39. Utställningsytorna lottas ut bland de som vill vara med.​ ​Var och en väljer själv ut de bilder man vill delta med förutom tio lotterivinster​ som en jury valt ut.

– Mer än 19 utställare har vi aldrig varit, säger Lennart Halvarsson.

Från när och fjärran har naturfotograferna hittat sina motiv till marknadsutställningen, det vill säga bilder från bland annat Afrika, Ungern, Spetsbergen – och Bålgårdsrakan.

– Allt från bärfisar (insekt) till elefanter, säger May Gustafsson, medlem i dag precis som när det begav sig vid utbrytningen ur Sävsjöns kameragrupp för 30 år sedan.

Lejon

Tommy Johanssons majestätiska lejonhane i perfekt ljus tillhör topparna på utställningen, precis som Lennart Halvarssons själfulla lejonhona. Båda bilderna är tagna under den ganska nyligen genomförda resan till Kenya. Dessa bilder är dock inte de enda att stanna upp inför, det finns mer betraktansvärt på Galleri 39.

Erik Zethelius vita älg är en sådan bild.

– Jag säger alltid att den senaste utställningen är den bästa vi gjort och det säger jag igen, säger Lennart Halvarsson. Vi utvecklas från år till år.

Hur blir man en bättre fotograf?

– Genom att fotografera mycket. Man kan även gå med i en fotoklubb eller gå en kvällskurs i fotografering. Viktigt är även att lära sig hur kameran fungerar. Själv tittar jag på mycket på andra fotografers hemsidor.

Ökat

Naturfotograferna Arvika har i dag 40 medlemmar varav elva kvinnor, länge stod man och stampade på 15-talet medlemmar men runt 2005 hände något.

– Vi breddade våra aktiviteter. Medlemmarna fick i ökad grad visa sina egna bilder på våra träffar och vi bjöd även in fotografer utifrån. Dessutom har vi vår fotomässa, vilken precis som mârtensutställningen är en återkommande aktivitet.

Rekord

Ungefär hälften av medlemmarna ställer ut på Galleri 39. Utställningsytorna lottas ut bland de som vill vara med.​ ​Var och en väljer själv ut de bilder man vill delta med förutom tio lotterivinster​ som en jury valt ut.

– Mer än 19 utställare har vi aldrig varit, säger Lennart Halvarsson.