2016-09-22 13:48

2016-09-22 14:01

Snart öppnar stället stan väntat på

ARVIKA: Fullt ös från första början

En New York Rangers-supporter har fullt upp dessa dagar när Kvarteret på Magasinsgatan ömsar skinn till O´Learys.

O`Learys är faktiskt ett svenskt koncept som har sin grund i ett möte mellan svensken Jonas Reinholdsson och amerikanskan Anne O´Leary på 1980-talet. Tycke uppstod mellan de två i staden Boston och tycke uppstod också för den amerikanska pubstilen där mänskliga möten, sport, dryck och mat blandades om vartannat.

På den vägen är det, 28 år efter att den första restaurangen öppnade i Göteborg kommer O´Learys till Arvika.

– Känslan är att väldigt många Arvikabor är glada att vi öppnar detta i stan, och det tycker vi förstås också. Jag tror detta bidrar till Arvikas utveckling. Hittills har jag dessutom bara positiva saker att säga om O´Learys, ett väldigt seriöst koncept, säger Andreas Olsson, som tillsammans med brodern Mattias blir franchisetagare.

Alla dagar

Bröderna satsar rejält på öppenhet och tillgänglighet. Pubrestaurangen kommer att ha öppet sju dagar i veckan, ha 45 teveskärmar och bland annat vara uppdelad i olika zoner. Sport dominerar utbudet, särskilt när det är stora matcher eller turneringar, men det ska även finnas möjlighet till viss avskildhet från sport samt då och då trubadurbesök och dylikt.

– Vi ser det också som en pub, som en träffpunkt för alla. Kanske framförallt att det här blir ett uppsving på söndagar för Arvika, då är det lite dött i stan.

Sju kanaler ska kunna ses samtidigt. Så småningom ska man också kunna uppge vilka matcher man vill se när man bokar bord, så att gästerna kan placeras efter det.

Mycket i konceptet är fastställt i förväg men viss frihet att påverka har bröderna själva, bland annat placeringen av båsen utifrån hur folk rört sig i lokalen tidigare. Inredningen i övrigt är dock mycket styrt med tavlor och sånt.

– Och menyerna måste vi följa, vi får exempelvis inte göra vår egen bearnaise- eller salsasås. Utifrån ungefär 20 olika hamburgare kan vi dock välja ut de vi tror mest på. Menyerna byts förresten ut fyra gånger om året.

Flera jobb

Ett 15-tal personer kommer att arbeta på O´Learys i Arvika. De utökade öppettiderna innebär inte bara nyanställningar av fem personer utan också mera ordnade anställningsförhållanden då samordningar kan ske med Olssons Brygga.

– Det tycker jag är väldigt roligt, säger Andreas Olsson. Och personalen är mycket taggad.

På onsdag sker smygöppningen för speciellt inbjudna gäster innan portarna slås upp på allvar på torsdag. Allt talar för ett stort intresse som inte lär bli mindre av att det nalkas Arvika marknad.

– Vår största helg och allt är nytt... Vi hoppas gästerna har lite överseende med att allt kanske inte är intrimmat, vi är ju inte mer än människor.

New York kontra Boston

Satsningen från Olssonbröderna innebär en stor investering, när sedan verksamheten kommit i gång handlar det om en procentmässig avgift till O´Learys som bygger på den omsättning man har. O´Learys ser bröderna som entreprenörer, som möjliga samarbetspartners för ytterliga restauranger – kanske i Norge? Men det var ju det här med hockeykrigarna New York Rangers..!

O´Learys-konceptet bygger nämligen på Boston i alla dess former, på inredning och tavlor med exempelvis Boston Celtics i basket, Boston Red Sox i baseball och inte minst på Boston Bruins i hockey.

Inget Rangers så långt ögat når alltså...

– Det är smällar man får ta, jag håller i alla fall på mitt lag, säger Andreas, med ett leende.

Idrottsarvika

Fast allt blir inte Boston i Arvikas tappning av O´Learys, man kommer även att ha väggar med lokala hjältar – local heroes.

– Där väljer vi själva vilka vi vill ha med. Det kommer att bli matchtröjor, overaller och annat med idrottsmän och kvinnor som Jacob de la Rose, Micke Johansson, Kenny Bräck, Kicki Johansson och andra. Kul att sätta lite fokus på det lokala...

Det kommer även att bli en satsning på nattklubben, som får en egen entré på plan ett. Nattklubben, ett eget koncept, vänder sig i första hand till en yngre publik men det kommer även att bli arrangemang för äldre.

O`Learys är faktiskt ett svenskt koncept som har sin grund i ett möte mellan svensken Jonas Reinholdsson och amerikanskan Anne O´Leary på 1980-talet. Tycke uppstod mellan de två i staden Boston och tycke uppstod också för den amerikanska pubstilen där mänskliga möten, sport, dryck och mat blandades om vartannat.

På den vägen är det, 28 år efter att den första restaurangen öppnade i Göteborg kommer O´Learys till Arvika.

– Känslan är att väldigt många Arvikabor är glada att vi öppnar detta i stan, och det tycker vi förstås också. Jag tror detta bidrar till Arvikas utveckling. Hittills har jag dessutom bara positiva saker att säga om O´Learys, ett väldigt seriöst koncept, säger Andreas Olsson, som tillsammans med brodern Mattias blir franchisetagare.

Alla dagar

Bröderna satsar rejält på öppenhet och tillgänglighet. Pubrestaurangen kommer att ha öppet sju dagar i veckan, ha 45 teveskärmar och bland annat vara uppdelad i olika zoner. Sport dominerar utbudet, särskilt när det är stora matcher eller turneringar, men det ska även finnas möjlighet till viss avskildhet från sport samt då och då trubadurbesök och dylikt.

– Vi ser det också som en pub, som en träffpunkt för alla. Kanske framförallt att det här blir ett uppsving på söndagar för Arvika, då är det lite dött i stan.

Sju kanaler ska kunna ses samtidigt. Så småningom ska man också kunna uppge vilka matcher man vill se när man bokar bord, så att gästerna kan placeras efter det.

Mycket i konceptet är fastställt i förväg men viss frihet att påverka har bröderna själva, bland annat placeringen av båsen utifrån hur folk rört sig i lokalen tidigare. Inredningen i övrigt är dock mycket styrt med tavlor och sånt.

– Och menyerna måste vi följa, vi får exempelvis inte göra vår egen bearnaise- eller salsasås. Utifrån ungefär 20 olika hamburgare kan vi dock välja ut de vi tror mest på. Menyerna byts förresten ut fyra gånger om året.

Flera jobb

Ett 15-tal personer kommer att arbeta på O´Learys i Arvika. De utökade öppettiderna innebär inte bara nyanställningar av fem personer utan också mera ordnade anställningsförhållanden då samordningar kan ske med Olssons Brygga.

– Det tycker jag är väldigt roligt, säger Andreas Olsson. Och personalen är mycket taggad.

På onsdag sker smygöppningen för speciellt inbjudna gäster innan portarna slås upp på allvar på torsdag. Allt talar för ett stort intresse som inte lär bli mindre av att det nalkas Arvika marknad.

– Vår största helg och allt är nytt... Vi hoppas gästerna har lite överseende med att allt kanske inte är intrimmat, vi är ju inte mer än människor.

New York kontra Boston

Satsningen från Olssonbröderna innebär en stor investering, när sedan verksamheten kommit i gång handlar det om en procentmässig avgift till O´Learys som bygger på den omsättning man har. O´Learys ser bröderna som entreprenörer, som möjliga samarbetspartners för ytterliga restauranger – kanske i Norge? Men det var ju det här med hockeykrigarna New York Rangers..!

O´Learys-konceptet bygger nämligen på Boston i alla dess former, på inredning och tavlor med exempelvis Boston Celtics i basket, Boston Red Sox i baseball och inte minst på Boston Bruins i hockey.

Inget Rangers så långt ögat når alltså...

– Det är smällar man får ta, jag håller i alla fall på mitt lag, säger Andreas, med ett leende.

Idrottsarvika

Fast allt blir inte Boston i Arvikas tappning av O´Learys, man kommer även att ha väggar med lokala hjältar – local heroes.

– Där väljer vi själva vilka vi vill ha med. Det kommer att bli matchtröjor, overaller och annat med idrottsmän och kvinnor som Jacob de la Rose, Micke Johansson, Kenny Bräck, Kicki Johansson och andra. Kul att sätta lite fokus på det lokala...

Det kommer även att bli en satsning på nattklubben, som får en egen entré på plan ett. Nattklubben, ett eget koncept, vänder sig i första hand till en yngre publik men det kommer även att bli arrangemang för äldre.