2016-09-16 06:00

2016-09-16 06:00

Anrikt Arvikahus blir nytt vandrarhem

ARVIKA: Korsbefruktas med hotellet

Det så kallade Huset på Fabriksgatan blir vandrarhem – i en integrerad verksamhet med hotellet intill. Fastighetsägaren Leif Eriksson bygger och Stefan Johansson på Scandic ska driva verksamheten.

Många läsare minns nog den tidigare restaurangverksamheten på Huset med kulinarisk glädje, inte minst det vegetariska utbudet. Sedan dess har det funnits planer på att bygga ihop fastigheten med Hotell Scandic, de planerna har dock skrinlagts men nu blir det ändå en sorts korsbefruktning.

– Vi byggde ju konferensdelen Heaven i stället och skrinlade därmed planerna på ett bygga ihop fastigheterna. Nu har vi tänkt ett varv till, tagit tag i detta, och väljer en lösning med vandrarhem som hotellet ska driva, säger Stefan Johansson.

Bred publik

Någon utpekad målgrupp finns inte utan både resanden som stannar över natten eller de som är kvar i Arvika över tid ska kunna använda härbärgeringen, som får cirka 60 bäddar.

Vandrarhemmet blir fräscht och nytt men får inte riktigt samma standard som ett hotell av prismässiga skäl.

– Inget fel på grejorna så, det är ju samma säkerhetstänk, samma teveutbud, samma internet, men vandrarhem bygger ju på att det är lite enklare med bland annat flera som bor i ett rum.

Ny entré

Varje rum, det blir fyra- och sexbäddsrum, får dock teve och det blir även en köksregion med möjlighet till att både laga mat samt ytor för samvaro.

Den plats där det tidigare varit en uteservering byggs nu in för dessa ändamål – bygger gör för övrigt KEK Bygg AB. Intill den inbyggda uteserveringen blir det en helt ny entré med hiss i tre våningar och i källaren kommer tvättstugan att återfinnas.

– Dygnetruntbevakning via hotellet och parkering på tomten är ju andra fördelar. Vill man kan man dessutom nyttja hotellets alla verksamheter om man vill.

Föreningar

Ett prisvärt cityboende mitt i staden är ett av syftena med vandrarhemmet. Kundkretsen kan vara föreningar och andra grupper, allt från idrottslag till körföreningar och andra, som besöker Arvika. Det vill säga grupperingar på kanske 20-30-40 personer.

– Visst vill vi tjäna pengar, men detta gör vi också för Arvika, vi tycker att något sådant här saknas i stan.

Varmbadhus

I början av januari ska Arvikas nya vandrarhem öppna är det tänkt. Huset byggdes annars redan 1898 och var Arvikas första varmbadhus. Vidare har bland annat Arvika Bilskola huserat i fastigheten innan det in på 1990-talet blev den vegetariska och ekologiska restaurangen Huset i regi av bland annat Tim och Nina Riordan.

– Nu satsar vi nytt, vi vill bidra med boende och service i Arvika, säger hotellets säljansvarige, Thomas Andersson. Det här är bra för evenemangsstaden Arvika.

Många läsare minns nog den tidigare restaurangverksamheten på Huset med kulinarisk glädje, inte minst det vegetariska utbudet. Sedan dess har det funnits planer på att bygga ihop fastigheten med Hotell Scandic, de planerna har dock skrinlagts men nu blir det ändå en sorts korsbefruktning.

– Vi byggde ju konferensdelen Heaven i stället och skrinlade därmed planerna på ett bygga ihop fastigheterna. Nu har vi tänkt ett varv till, tagit tag i detta, och väljer en lösning med vandrarhem som hotellet ska driva, säger Stefan Johansson.

Bred publik

Någon utpekad målgrupp finns inte utan både resanden som stannar över natten eller de som är kvar i Arvika över tid ska kunna använda härbärgeringen, som får cirka 60 bäddar.

Vandrarhemmet blir fräscht och nytt men får inte riktigt samma standard som ett hotell av prismässiga skäl.

– Inget fel på grejorna så, det är ju samma säkerhetstänk, samma teveutbud, samma internet, men vandrarhem bygger ju på att det är lite enklare med bland annat flera som bor i ett rum.

Ny entré

Varje rum, det blir fyra- och sexbäddsrum, får dock teve och det blir även en köksregion med möjlighet till att både laga mat samt ytor för samvaro.

Den plats där det tidigare varit en uteservering byggs nu in för dessa ändamål – bygger gör för övrigt KEK Bygg AB. Intill den inbyggda uteserveringen blir det en helt ny entré med hiss i tre våningar och i källaren kommer tvättstugan att återfinnas.

– Dygnetruntbevakning via hotellet och parkering på tomten är ju andra fördelar. Vill man kan man dessutom nyttja hotellets alla verksamheter om man vill.

Föreningar

Ett prisvärt cityboende mitt i staden är ett av syftena med vandrarhemmet. Kundkretsen kan vara föreningar och andra grupper, allt från idrottslag till körföreningar och andra, som besöker Arvika. Det vill säga grupperingar på kanske 20-30-40 personer.

– Visst vill vi tjäna pengar, men detta gör vi också för Arvika, vi tycker att något sådant här saknas i stan.

Varmbadhus

I början av januari ska Arvikas nya vandrarhem öppna är det tänkt. Huset byggdes annars redan 1898 och var Arvikas första varmbadhus. Vidare har bland annat Arvika Bilskola huserat i fastigheten innan det in på 1990-talet blev den vegetariska och ekologiska restaurangen Huset i regi av bland annat Tim och Nina Riordan.

– Nu satsar vi nytt, vi vill bidra med boende och service i Arvika, säger hotellets säljansvarige, Thomas Andersson. Det här är bra för evenemangsstaden Arvika.